perjantai 27. kesäkuuta 2008

Tapahtunut tähän mennessä:

Lyhyesti:
28.2. Tulin valituksi TTY:n vaihto-oppilaskandidaatiksi Ajou Universityyn, Etelä-Koreaan.
28.2. - 10.4. Noin tusinan lomakkeen täyttö ja palautus kaksina kappaleina KV-toimistoon.
3.5. Varasin menoliput Finnairilta, lähtö Helsinki-Vantaalta 27.8.08 klo 17.30.
28.5. Rokotteista otettu 1/3.
25.6. Varmistus siitä, että todella pääsen Koreaan syksyllä, tuli.
25.6. - 30.7. Toimitettava lomakkeita Koreaan.

Pitkästi:
Tyttöystäväni ja kihlattuni opiskelee Kauhavan yrittäjäopistossa, jossa vaihto-opiskelu kuuluu pakollisena osana tutkintoon. Minullakin on pientä kiinnostusta opiskella ja myöhemmin ehkä työskennelläkin ulkomailla, joten päätimme yrittää etsiä jotain vaihtopaikkaa, jonne molemmat pääsisimme. Pienten selvittelyjen ja sotkujenkin jälkeen kohteeksi minulle osui Ajou University Soulin eteläpuolella, Suwonissa ja Lauralle Kyung Hee University Soulissa. Toiset kohteet olisivat muuten olleet Reykjavik ja Praha.
Vaihtokohteen valinnasta selviytyminen tähän päivään asti on tapahtunut jotenkin seuraavassa kuvatulla tavalla:

28.02.08 sain KV-toimistosta viestin, että minut on valittu TTY:n vaihto-oppilaskandidaatiksi Etelä-Koreaan, Ajou Universityyn. Jos oikein muistan, minun lisäkseni vain yksi muu haki Koreaan vaihtoon, ja tämäkin eri paikkaan, joten ei tarvinnut olla huolissaan paikan kilpailutuksesta.

Toisen vaiheen hakua varten piti täyttää ja palauttaa 10.4.08 mennessä noin tusinan verran lomakkeita ja läystäkkeitä, jotka on nyt tähän listattu:
  • Ajou Universityn oma hakukaavake
  • Asuntolan majoitushakemus
  • Suosituskirje
  • Essee opintojen tavoitteista
  • Opintosuunnitelma vaihdon ajaksi
  • CV
  • Opintorekisterisuoritusote
  • Englannin kielen todistus
  • Kopio passista
  • Stipendinhakulomake
KV-toimisto mitä ystävällisimmin laittoi mainitut paperit eteenpäin, jonka jälkeen alkoi vastauksen odottelu. KV-toimistosta informoitiin, että yleensäkin "haku" on vain muodollinen yhteistyöyliopistoihin. En kuitenkaan ole NIIN tunnollinen ja kunnollinen opiskeljia ollut että minulla mitkään huippuhienot arvosanat olisi, joten vähän kyllä jännitin tulosta.

Vastausta Koreasta odotellessa tilasimme lentoliput Finnairilta, kun ei uskaltanut jättää myöhempäänkään koska menolipun sai naurettavan halvalla, noin 350 eurolla. Ties mitä liput nyt maksavat. Hienoa on joka tapauksessa se että Finnair tänä kesänä aloitti suorat lennot Souliin (tai oikeastaan Incheoniin).

Odotellessa ehti myös YTHS:ltä hankkia reseptin rokotteita varten. Etelä-Koreaan suositellaan rokotteita A- ja B-hepatiittia, japanin aivokuumetta ja malariaa vastaan, mutta ilmeisesti kaksi viimeksi mainittua ovat vähän harvinaislaatuisempia, joten tyydyin ottamaan vain A- ja B-hepatiittia vastaan rokotteet. Ensimmäisen shotin olen käynyt jo ottamassa ja toinen olisi jo viime viikolla pitänyt ottaa.

Vastaus Koreasta tuli 25.6. eli vajaat 11 viikkoa sen jälkeen kun olin hakupaperit jättänyt KV-toimistoon. Vastauksen mukana ilmoitettiin myös, että Koreaan pitää 30.7. mennessä palauttaa erinäisiä lomakkeita, mutta niistä lisää myöhemmin.

Viisumin hankkiminen olisi myös ajankohtaista, ja se onnistunee parhaiten käymällä Korean lähetystössä Helsingissä. Sähköpostiosoitteenkin onnistuin netin kätköistä sinne onkimaan. Viisumin hankinnasta myös asiaa kun siitä jotain uutta ilmaantuu.