maanantai 11. toukokuuta 2009

Opintojen hyväksyttäminen TTY:llä

Koko vaihtojakso on nyt enää sitä vailla, että saisin Koreassa suoritetut opinnot hyväksytettyä omaan tutkintooni TTY:llä. Täytyy kyllä sanoa että tämä on tehty mahdottoman hankalaksi ja ohjeet TTY:llä ovat hyvin epäselvät miten tämä hyväksyttäminen tapahtuu. Päivitän tätä postausta kunnes tai jos saan asian selvitettyä.

Päivitys 24. syyskuuta:
Lähetin alkukesästä postia KV-toimistolle ja kysyin apua hyväksyttämisprosessiin. KV-toimisto ei osannut asiassa auttaa ja minulle annettiin sähköpostiosoite, josta sain kesälomien takia aikamoisella viipeellä mutta hieman selkokielisemmän opastuksen (ts. rautalangasta väännettynä) kuin mitä TTY:n virallisilla sivuilla opastetaan.

Omassa tapauksessani pystyn sisällyttämään Introduction to Creative Engineeringin, Business Communications 2:n ja Korean Language 1:n kurssit vapaavalintaisiin opintoihin, joista voin saada jokaisesta 6 opintopistettä. IE Programming & Experimentin ja Software Engineeringin kurssit taas pystyin juuri ja juuri päällekkäisyyksistä huolimatta sisällyttämään ohjelmistotekniikan sivuaineeseeni siten, että voin saada niistä yhteensä 4 opintopistettä.

Tähän mennessä kaikki on lähes hyvin, paitsi että KV-toimisto teki pienen mokan kun kysyin apua prosessiin. Tietotekniikan ja sähkötekniikan tiedekunnat yhdistyivät (jos oikein muistan) vuoden alussa Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnaksi, minkä takia todennäköisesti KV-toimisto antoi minulle epähuomiossa sähkötekniikan opintosuunnittelijan sähköpostiosoitteen, josta sitten kysyin apua. Ohjeet olivat muilta osin oikein, paitsi että olin väärän koulutusohjelman johtajan luona hakemassa puoltoa vapaavalintaisiin aineisiin. Asialla ei hirveästi loppupeleissä kuitenkaan väliä taida olla, sillä kyseessä on edes jonkin koulutusohjelman johtaja, ja kurssit kuitenkin olivat vapaavalintaisia.

Asia roikkuu toistaiseksi siinä, että odotan koulutussihteerin paluuta toimistoonsa, jonne kurssipuoltolomake palautetaan. Olisin asian saanut muuten hoidettua jo eilisen päivän aikana, mutta käydessäni koulutussihteerin luona, hän kertoi että vaikka kurssien opintopisteet ovatkin lomakkeella sarakkeessa, jonka opiskelija täyttää, niin silti opettaja täyttää opintopisteet kursseihin. Eli minulta puuttui vapaavalintaisista kursseista opintopisteet, ja jouduin käymään uudestaan koulutusohjelman johtajan luona, joka ei ollutkaan paikalla heti. Odottelin vähän aikaa ja sain koulutusohjelman johtajalta myös opintopistemerkinnät, harmittavasti kyllä siinä vaiheessa sihteeri oli jo ehtinyt lähteä perjantaihin asti kestävälle vapaalle.

Päivitys 6. lokakuuta:
Unohdin mainita tänne blogiin, että sain koulutussihteerin kiinni toimistostaan 25. syyskuuta perjantaina, kuten oli odotettavissa. Annoin paperini hänelle ja hän lähti hoitamaan asiaa eteenpäin muiden toimiensa ohessa. Nyt jännityksellä odotan että milloin tulee vastausta.
Laitetaan muistiin, että minulle luvattiin korean kielikurssista, Introduction to creative Engineering- ja Business Communications-kursseista jokaisesta 6 opintopistettä ja päällekkäisyyksien takia IE programming & Experiment ja Software Engineering -kursseista yhteensä 4 pistettä. Eli jos kaikki menee hyvin niin noppani karttuvat 22:lla.