maanantai 21. heinäkuuta 2008

Viisumiahdistus

Jos ja kun aikoo oleskella ulkomailla pidempään, tarvitaan viisumia. Kyseisen dokumentin saa, kun toimittaa kohdemaan lähetystöön erinäisiä dokumentteja ja käsittelymaksun.
Etelä-Korean Suomen lähetystö (konsulaatti auki arkisin 9.00-12.00) on Helsingissä, Fabianinkadulla ja internetissä osoitteessa http://fin.mofat.go.kr/eng/index.jsp. Sivuilta käy ilmi, että minunkaltaiselle tapaukselle riittää 50 euron Single Entry -viisumi, jolla - nimestään huolimatta - suomen kansalaiset voivat matkustaa Etelä-Koreaan useampaan kertaan. Esimerkiksi pikavisiitit vaikkapa Kiinaan tai Japaniin Etelä-Koreasta käsin onnistuvat.
Hyvä niin, sillä Multiple Entry -viisumi olisi maksanut 80 euroa.

Päätimme, että lähetämme viisuminhakulomakkeet Etelä-Korean lähetystöön postilla sen sijaan että menisimme itse käymään paikan päällä Helsingissä. Aikataulu on sekä minulla että Lauralla sen verran ahdas jo, että toivomme Pos.. Itellan saavan kirjeen perille asti.

Lähetystöön menevän viisuminhakulomakkeen mukana täytyy lähettää Etelä-Koreasta saatu hyväksymiskirje (alkuperäinen, siis) koko passin, ylimääräisen passikuvan ja käsittelymaksun kanssa. Lisäksi Etelä-Korean Suomen lähetystön sivuilla mainitaan, että mukaan pitäisi liittää "student certificate of Finnish school". Tämä dokumentti on jäänyt minulta hieman hämäräksi eikä sitä ole missään muualla mainittu. Tavoitteeksi olen kuitenkin ottanut huomisen aikana saada viisumihakemuksen lähtemään postissa kun tämä asia nyt on kolme viikkoa ilmassa roikkunut. Jos ei mitään yllättävää tietoa ilmaannu, lähetän luultavasti opintorekisteriotteen ja kopion opiskelijakortista todistuksena siitä että TTY:llä opiskelen. Mihinkään ei kyllä nyt TTY:n leimaa onnistu saamaan.

Edit: Lähetystöön ritti opintorekisteriote, mutta suositeltavampi dokumentti on ihan opiskelijatodistus, jonka saa omalta koululta pyydettäessä.

Aiheen ohi mainittakoon, että koiranäyttelyt Ypäjällä viime viikonloppuna menivät yllättävän hienosti kun sealyhaminterrierimme voitti ROP:in (ja sertin siinä ohessa). Lisäksi Six Packin kennel teki koiranäyttelyhistoriaa voittamalla kasvattajaluokan sealyhaminterriereillä ensimmäistä kertaa suomessa. Minäkin olin koiraa siinä kehässä viemässä, ensimmäistä kertaa eläissäni. Koiramme-lehdestä saattaa jopa minutkin sitten bongata :P
Koiramme seuraavat etapit loppukesän näyttelytournéella ovat Porissa, Kuopiossa, Tampereella ja Saarijärvellä ainakin. Tuleehan nähtyä Suomea ennen Korean matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti