lauantai 12. heinäkuuta 2008

Turvallisuustilanne

Voisin sanoa, että arviolta kolmasosa niistä ihmisistä, joille olen kertonut lähteväni Etelä-Koreaan vaihtoon, nostavat esiin Etelä- ja Pohjois-Korean välisen tilanteen. "Miksi sinä nyt sinne lähdet, siellähän on ydinaseita ja ties vaikka mitä Kim-Jongeja ihan vieressä!"

Henkilökohtaisesti en ole kovinkaan peloissani turvallisuustilanteen vuoksi ja aika turvallisin mielin olen lähdössä matkaan.
Tänään irkissä yksi kaveri nosti esiin CNN:n uutisen otsikolla "N. Korea blames S. Korea for tourist shooting", jossa siis kerrottiin, että Pohjois-Korea vaatii Etelä-Korealta anteeksipyytöä siitä, että pohjois-korealainen sotilas ampui etelä-korealaisen turistin Pohjois-Koreassa. Pohjois-Korealaiset eivät päästä Etelä-Korealaisia viranomaisia tutkimaan tapahtumapaikkaa.
Turisti oli poikennut merkityltä reitiltä, minkä pohjois-korean sotilas oli huomannut. Sotilas oli käskenyt turistin pysähtyä, mutta tämä lähti juoksemaan, jolloin sotilas avasi tulen.

En kyllä lähtisi Pohjois-Korean puolella käymään, rajalla korkeintaan voisin kuvitella käyväni tähyilemässä.

Tarkemmin en ole myöskään Pohjois-Korean ydinasevarustelutilanteeseen perehtynyt, mutta viime päivien uutiset (YLE) edes hieman valavat uskoa siihen, että Pohjois-Korean ydinasetehtailut on saatu jonkinlaiseen, edes näennäiseen, kontrolliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti