keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Byrokratian rattaissa

Alkaa hieman mennä jo itse sekaisin kun yrittää pysyä kärryillä siitä, että mitä dokumentteja on nyt lähettänyt ja minnekin.

Toivoakseni viimeinen dokumenttilähetys, jonka deadline on 30. tätä kuuta, muodostuu nyt matkavakuutuksen ja passin kopiosta, tuberkuloositestin tuloksista, kahdesta passikuvasta, kurssi-ilmolomakkeesta, majoituksenhakulomakkeesta ja saapumisinfolomakkeesta.

Passin kopion ja kaksi passikuvaa muistan jossain välissä lähettäneeni, mutta ilmeisesti ei tee haittaa vaikka ne uudestaankin lähettää. Hassua kyllä, että Ajou Universityn kansainvälisten asioiden koordinaattori pyytää kahta passikuvaa sähköpostin välityksellä.
Toisekseen, passi lähti eilen postissa Etelä-Korean lähetystöön, joten kopioita on siitä vähän hankala juuri nyt saada.

Tuberkuloositestin tulos täytyy lähettää jos aikoo majoittua kampusalueella. Lauran kanssa päädyttiin siihen tulokseen, että ensin majoitutaan kumpikin omalle kampukselle ja vasta paikan päällä yritetään etsiä jostain kalustettua asuntoa.

Tästä kaikesta lomakkeenpyörittelystä tulee väkisinkin mieleen juuri äskettäin telkkarista tulleen Linnunradan käsikirja liftareille -leffan Vogonit. Kirjan englanninkielistä painosta lainatakseni:

"They wouldn't even lift a finger to save their own grandmothers from the Ravenous Bugblatter Beast of Traal without orders signed in triplicate, sent in, sent back, queried, lost, found, subjected to public enquiry, lost again, and finally buried in soft peat for three months and recycled as firelighters."

Linnunradan käsikirja liftareille -kirja, se viisiosainen trilogia, on muuten lukemisen arvoinen. Kehotan heti menemään lähimpään kirjastoon ja lainaamaan sen jos sitä ei ole vielä lukenut.

Postissa pitäisi tänään tulla Verkkokauppa.comista uusi läppäri ja kamera. Jospa saisi sitten vähän kuvitustakin tähän blogiin. Pitkään vertailin eri läppäreitä ja päädyin LG:n R200:aan. Kameraksi valikoitui Canonin Powershot A720.
Varmaan tuonkin Etelä-Korealaisen läppärin olisi saanut Etelä-Koreasta paljon halvemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti