keskiviikko 6. elokuuta 2008

Alle kuukausi

Enää 21 päivää siihen, että lento Souliin lähtee. Viisumi tuli lähetystöstä kohtalaisen nopeasti, alle viikossa, vaikka olinkin vähän epävarma siitä, että riittääkö itse tulostettu opintorekisteriote "student certificate of Finnish school" -dokumentiksi.

Myös kaikki Koreaan sähköpostilla lähetettävät dokumentit sain matkaan ajoissa. Nyt vain vähän jännittää että vastaavatko ne ylipäätään mitään. Olisi kiva tietää että siellä ne dokumentit on vastaanotettu.

Yksi nouseva huolenaihe liittyy rahaan. Ei se, että se ei riittäisi, vaan että miten sitä saa käyttöönsä. Minulla ei vielä ole 90 noppaa jotta saisin "oikean" pankkikortin Electronin tilalle. Toisista blogeista sain ymmärtää että tilin avaaminen paikallisissa pankeissa on hieman hankalaa englanniksi.
Yksi mahdollisuus olisi myös rinnakkainen Visa porukoiden kanssa, mutta siitäkään en ole tarkempia selvityksiä vielä tehnyt. Vähitellen pitäsi kyllä jo.

Laura kertoi lukeneensa Kyung Heen sivuilta, että kyyti Incheonin kentältä kampukselle maksaa $80. En tiedä millaiset ovat siellä järjestelyt, mutta Ajoun dokumenteista ymmärsin, että kyyti kentältä Ajoun kampukselle on ilmainen jos käyttää koulun järjestämää kyytiä. Muuten käyttäen taksia hinnaksi tulisi $15.

Rahakorttiasiaa tarkemmin nyt selvitellessäni tuli eteen tämä sivu, jossa on tarkemmin kerrottu paikallisesta opiskelijakortista, joka ylittää monipuolisuudellaan TTY:n opiskelija/kirjasto/kulku/ravintolakortinkin. Paikallisessa kv-opiskelijakortissa on Korea First Bankin tili, julkisen liikenteen matkakortti, kulkukortti, ja jopa ominaisuus, jolla ilmottaudutaan paikallaolevaksi luennoille. Jännä että vastaavaa järjestelmää jossain välissä ohjelmistotuotannon kursseilla hahmoteltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti