torstai 28. elokuuta 2008

Lol Korea

Koneeseen ehdittiin ajoissa Helsingissä, lento kesti jotain 9 tuntia ja ei siellä nukkumaan pystynyt. Silmät pystyssä täällä nyt sitten tapittaa. Incheonin kenttä oli iso sanan varsinaisessa merkityksessä. Laura lähti Kyung Heen vaihtarien mukaan joskus vähän yli yhdeksän aamulla ja aikani haahuiltuani 7-uloskäynnin luona, löytyi Ajouhun tulevia vaihtareita. Yhteen ruotsalaiseen ja pariin itävaltalaiseen siinä aluksi tutustuin.

Matka Incheonin kentältä Suwoniin sujui kohtalaisen mukavasti "lentokenttälimusiinilla", joka on siis ilmastoitu bussi jossa on nojatuolimaiset istumet. Maisemia ihmettelin siinä kun olisi voinut nukkua ja korjata jet lagia kun matkaan kuitenkin arviolta tunti vierähti. Moottoritiet olivat leveitä ja matkalla oli tietulleja useampikin. Liikenteessä varmaan yksi BMW ja Audi näkyi, muuten kaikki automerkit olivat jotain Daewoon ja Kian väliltä.

Kampuskämppä, Hwahong hall, jossa majoitun, on ilmainen, ja hinta sisältää puolalaisen kämppiksen, Stefanin. Netti lähti toimimaan kun tökkäsi verkkopiuhan oikeaan plugiin. Yleisvaikutelma on lyhyesti luonnehdittuna hieman käytetyn oloinen.

Huoneessa on ilmastointilaite, mutta Stefanin mukaan se hyrähti käyntiin vasta pari tuntia ennen kuin tulin. Yöllä se ei kuulemma ole päällä ja olo voi olla kuulemma vähän tukala.
Asuntola on noin 5-kerroksinen ja kerroksissa on lounge-tila, kerroskeittiö, yhteiset vessat ja suihkut ja pari muuta yhteistähuonetta. Vastakkaiset sukupuolet eivät saa oleilla samassa kerroksessa, paitsi 3. kerroksen loungessa. Alakerrasta löytyy pienehkö kauppa sekä vastaanottotiski, jossa Dormitory Inspector majailee. Kyseiseltä tiskiltä sai myös petivaatteet.

Käväisin Stefanin kanssa myös syömässä jossain sattumanvaraisessa pienessä ravintolassa. Tarjoilijat eivät englantia juuri puhuneet, mutta nuudeleita saatiin sentään tilattua. 2000 wonia eli vajaa 1,30 euroa maksoi hyvin runsas, kuuma kulhollinen nuudeleita. Nuudelit olivat ilmeisesti paikan miedoimpia - ja minun makuuni kohtalaisen tulisia.

Ja vielä osoite tänne minulle on:
Hwahong Hall Room 5310
Ajou University
San-5 Woncheon-dong, Youngtong-gu
Suwon City, Gyunggi-Do, Rep. of Korea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti