torstai 28. elokuuta 2008

Kulttuurishokki

Pääsin noin 10 minuuttia sitten asuntooni. Alun järkytyksen jälkeen, joka jatkuu kuitenkin vielä, päätin kirjoittaa sanasen. Asun Kyung Hee universityn Sewha asuntolassa. Järkytys on lähinnä johtunut asuntolan säännöistä. Tiukat säännöt ovat saaneet aikaan nurinaa melkeinpä kaikissa vaihto-oppilaissa, mutta myös korealaiset tunnustavat, että säännöt ovat kuin vankilassa tai armeijassa. Säännöt olivat tehty, jotta oppilaat opiskelisivat enemmän ja saisivat työrauhaa. Paikalliset kuitenkin sanoivat, että tästä asuntolasta lentää paljon ulos myös ihan korealaisia opiskelijoita. Laitan tähän nyt sääntöjä kauhisteltavaksi:

Välitön ulosheitto tulee jos: Käyttäytyy sopimattomasti, siirtelyy asunnon huonekaluja, jää kiinni tupakoinnista tai juomisesta 2 kertaa, tai jos pojat menevät tyttöjen kerroksen tai päinvastoin

10 pistettä: tuo ystäviä asuntolaan ilman lupaa, kokkailee kämpässään, häiritsee toisia mitenkään, tai ei ilmoita, että on illalla ulkona asuntolan vahtijoille (takaisin täytyy olla klo 12 ellei ilmoita toisin).

5 pistettä: tuo ruokaa asuntolaan (tarkoittanee ruuan tilaamista sinne?), tuo tv:n tai huilun tai muita äänekkäitä objekteja huoneeseen, huone ei ole siisti, ei mene ryhmätapahtumiin ilman todella hyvää syytä.

Siveettömästi pukeutumisesta saa 3 pistettä

Kun saat 5 virhepistettä, et saa enää asuntoa seuraavalle periodille ja kun tulee 20 virhepistettä niin lentää koko asuntolasta. Suunnilleen kaikki on kielletty, mitä suomalainen opiskelija on normaaliopiskelijaelämässään tottunut tekemään. Monet asukit kuitenkin näyttivät siltä, että heille tällaiset säännöt eivät olleet mitenkään ihmeellisiä, koska olivat asuneet isän ja äidin hellässä huomassa viimeiset 20 vuotta. Toivottavasti sopeudun tänne, asunnon vuokraaminen täällä on muuten aivan liian kallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti