torstai 28. elokuuta 2008

Ostosreissu

Kävin Stefanin kanssa etsimässä itselleni pyyhettä ja Stefanille kahvikuppia. Noin 3.5 kilometrin kävelylenkin aikana löysimme kaupan, jossa myytiin kyseisiä tarvikkeita. Täysikokoista pyyhettä ei tosin löytynyt, mutta ainakin käsipyyhe löytyi. Kyllä siihen nyt itsensä ensi hätään kuivaa.

Ensimmäisen päivän huomiot: Korealaisten suojateiden valot eivät piipitä kuten suomessa. Tästä aihaeutuu se, että ensinnäkään niitä valoja ei huomaa ja toisekseen niiden vaihtumista ei myöskään huomioi.
Toinen huomio liittyy kauppoihin. Täällä ei ole tietoakaan supermarketeista joista saisi yhden katon alta kaiken. Täällä on enimmäkseen pieniä muutaman neliön kauppoja jotka ovat aina erikoistuneet enemmän tai vähemmän johonkin. Kauppa, josta löysin tuon käsipyyhkeen, vaikutti olevan erikoistunut siivoustarvikkeisiin ja erilaisiin kuivaruokatarvikkeisiin.
Kolmas huomio: Suwonin katuja kierrellessä tulee mieleen Varsova. Siellä täällä on nuhjuisia kerrostaloja ja vieressä saattaa olla jotain uudempaakin. Toisaalta olisi kiva käydä pian Soulissa katsomassa miltä siellä kadut näyttävät.

Täällä on myös paikallinen kioskiketju GS, jonka logo muuten on ihan suoraan kopioitu Sisu-askin kyljestä. Kuvamateriaalia tästä seuraa myöhemmin.

Paikallinen sää on jokseenkin kostea ja kuuma. Tarkkoja lukuja ei ole, mutta arvioisin jotain 26-30 °C. Ilman kosteus tekee olosta tukalan. Ilmastointilaitteita löytyy onneksi kaikkialta, mutta huonoksi onneksi niitä ei ainakaan asuntolassa pidetä käynnissä yöllä.

Yritän toimittaa kuvallista materiaalia heti huomisesta lähtien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti