perjantai 29. elokuuta 2008

Kuvakierros

Etualalla Seongho hall, takana kampuksen kirjasto (vai sittenkin Central Computing Center) ja Suwonin asuintaloja.

Paldal Hall. Katolla lukee Ajou University. Taka-alalla jotenkin aasialaiseen maisemaan sopiva korkea voimajohtotorni.

Yliopiston sairaalassa on jotain kommunistisen näköistä. Tulkintani mukaan, kaksi ensimmäistä tavua, 아주, ovat "a-ju", tai tässä tapauksessa "ajou". Kuten edellisessäkin kuvassa tavut 대학교, "tae hak kyo", tarkoittanevat yliopistoa. Viimeiset tavut 병원, "pyeong won" tarkoittanevat sairaalaa.

Etualalla Yliopiston sairaalan uudempi siipi. Keskellä kirkontorni ilman yhteensopivaa kirkkoa. Tornissa lukee 소망교회, eli "so mang gyo hoe". Ei mitään käsitystä mitä se sitten tarkoittaakaan.

Puihin on ripustettu tunnistamista helpottavia kylttejä.

Yksi monista poluista kampuksen alueella.

Tässä rakennuksessa kuuleman mukaan järjestetään paljon vaihto-oppilaiden suosimia kursseja. Etualan portaiden edessä tarjoiltiin orientaatiopäivän lounas.

Yksi monista kampusalueen puistokatoksista. Varjoisat paikat ovat kivoja varsinkin kun aurinko paistaa täydeltä terältä.

Woncheon Hall. Edustalla Ajou Universityn tunnus, pioneeri-patsas. Orientaatiopäivänä meitä erityisesti kiellettiin koskemasta patsaaseen jos ja kun olemme nauttineet alkoholipitoisia juomia. Kuulemma joskus joku oli humalapäissään jotain mennyt tekemään patsaalle.

Valomainoksia läheisellä kadulla. Kadulla ilmeisesti ei edes ole nimeä. Ymmärtääkseni Koreassa vain merkittävimmillä kaduilla ja teillä on nimet.

Omalaatuisempi rakennus muiden joukossa. Kuten Italiassakin, myös täällä autojen hätävilkut ovat ahkerassa käytössä huomiovaloina.

Woncheon-ro-kadun varrella oleva talo verhoutuneena valomainoksiin. Kyseisellä kadulla on muuten ainakin 4 kaistaa kumpaankin suuntiin.

Tässä paikassa kävin syömässä ensimmäisen nuudeliaterian. Kyltissä lukee "jeuk sok tteook nokk i".

Sellainen setti tällä kertaa. Stefan on huomenna menossa yhden puolalaisen tytön kanssa Soulissa käymään. Tämä tyttö on kuulemma ollut täällä jo kesän ajan, joten ilmeisesti emme täysin hukassa ole. Ilmeisesti lähdemme heti aamulla, eli noin yhdeksän aikaan liikkeelle.


Edit: Systran on netissä toimiva kielenkääntökone, joka osaa korealaiset kirjaimet. Sen avulla selvisi, että kirkon tornissa lukee "Desire church". Ravintolan kyltin sanoma jäi vähän epäselvemmäksi, mutta jotain tekemistä sillä on riisin kanssa.
Korealaisia kirjaimia taas saa osoitteen http://www.wandel.person.dk/korean.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti