tiistai 2. joulukuuta 2008

"There might be some free stuff" eli Norden Afton

Viime viikonloppuna menimme viereisessä yliopistossa järjestettyyn Norden Afton -iltaan. Kyllä, luitte aivan oikein. Jostain syystä Hankuk universityssä opiskellaan ruotsia ja pohjoismaalaista kulttuuria. Kun asiaa kysyi opiskelija tytöiltä, vastaus oli, että he haluavat pohjoismaalaisen miehen. Okei..

Iltaan oli kutsuttu myös edustajat Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan lähetystöistä. Paikalle oli tullut myös paljon korealaisia ja ilmeisesti Koreassa asuvia pohjoismaalaisia. Meitä tervehdittiin ruotsiksi ja sain hävetä omaa ruotsin taitoani.

Korealaiset olivat valmistelleet meille tanssi esityksen, jossa tanssittiin ruotsalaisia perinnetansseja. Lisäksi luvassa oli yli tunnin mittainen täysin ruotsiksi puhuttu esitys. Esitys perustui johonkin ruotsalaiseen taiteelliseen elokuvaan, jonka nimeä en enää muista. Olin yllättynyt, kuinka vaikeaa ruotsia korealaiset puhuivat. Meidät iltaan kutsunut ruotsalais professori sanoi, etteivät korealaiset itseasiassa ymmärtäneet sanaakaan, mitä sanoivat. Kaikki lauseet oli opeteltu tyypillisellä korealaiselle ulkoluku tavalla. Nostan kyllä hattua heille, itse en pystyisi samaan. Esitystä oli kuulemme lisäksi valmisteltu viimeinen vuosi! Koulun presidentti teki pelimies eleen ja lähti vartti esityksen alun jälkeen ja palasi viimeksi kymmeneksi minuutiksi vielä kahvimuki kädessä eturiviin :D

Tämän jälkeen alkoikin ilmeisen kaivattu kahvitauko, jonka aikana sai taas hävetä ruotsin taitojaan. Ruotsalaisprofessori puhui meille sitä kuitenkin. Tapasimme myös Suomen lähetystön edustajan, Stefan Leen, joka puhui tajuttoman hyvää suomea. Mies oli korealainen, mutta asunut suomessa suurimman osan elämäänsä. Oli aika hienoa kuulla myös sitä englantia suomalaisaksentilla -korealaisen suusta. Mies oli todella mukava ja antoi käyntikorttinsakin siinä tapauksessa, ettemme saa kutsuja itsenäisyyspäivä juhliin. Ehdimme jo pelätä asiaa. Kutsu itsenäisyyspäivä juhliin on ollut pitkään (tyttöjen) huolenaihe täällä. Kahvitauolta löytyi opiskelijoiden kaipaama ilmaisjakelu -buffet ruokailu.

Tauon jälkeen oli vuorossa tanssiesitys. Esiintyjät oli laittaneet huumoria peliin ja pojat esiintyivät paljetti takeissa ja lauloivat ABBAa. Laulun aikana jaettiin muutamat ruusut. Olin yksi näistä onnellisista. Viimeiseksi esiintyjät esittivät yhden Korean viidestä hitistä jotka soivat kokoajan radiossa. Biisi oli Nobody, vielä oikeilla liikkeillä.

Illan jälkeen pääsimme jatkoille esiintyjien ja tapahtuman teossa mukana olleiden kanssa. Korealaiset juhlivat myös professoreidensa kanssa, mikä tuntuu suomalaisesta hassulta. Jatkoilla huomasimme myös ruotsalaisprofessorin noteeraukset korealaisten ruotsin kielen taidosta -ne ovat samaa tasoa kuin omanikin. Hauskaa kuitenkin oli ja englanti taipui näiltä opiskelijoilta paljon paljon paremmin kuin omassa yliopistossa. Nykyään saattaa taipua jopa muutama Nobody-biisin liike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti