keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Avainsanoja (filleri)

Muutamissa toisissa blogeissa joita olen seurannut, on ollut tilastoja avainsanoista, joilla ihmiset ovat löytäneet blogiin. Minäkin voisin tähän listata näitä muutamia, jotka ovat enimmäkseen kuitenkin vain yhden kävijän tänne tuoneet. Blogia saa kommentoida ja kysymyksiä voi myös esittää jos jokin askarruttaa liittyen Koreaan.

korean lähetystö aukioloajat
korean viisumi
korean lähetystö helsinki
suomen etelä-korean lähetystö
etelä korean lähetystö suomessa
etelä korean lähetystö
etelä korean konsulaatti
korean lähetystö aukioloajat
Etelä-Korean lähetystö suomessa on netissä osoitteessa http://fin.mofat.go.kr/eng. Lähetystö on Helsingissä, Fabianinkatu 8:ssa. Aukioloajat ja osoite täällä. Etelä-Korean lähetystöä tarvitaan viisumin hankintaan jos haluaa olla Etelä-Koreassa yli 90 päivää.
Suomen suurlähetystö Etelä-Koreassa on netissä osoitteessa http://www.finland.or.kr. Lähetystö sijaitsee Kyobo buildingissa, jonne pääsee helpoiten Soulin metron 5-linjan Gwanghwamunin aseman 2-uloskäynnin kautta. Lähetystö on 16. kerroksessa. Aukioloajat ja osoite täällä. Lähetystöön kannattaa ilmoittaa olevansa Etelä-Koreassa.

pistoke koreassa
korea sähkövirta
Sähköpistokkeet ovat oikeastaan poikkeuksetta samanlaisia kuin suomessa. Sähkön jännite Koreassa on 220/240V ja taajuus 60 Hz. Suomessa ostettu läppärin tai kännykän laturi toimii, mutta varmuuden vuoksi jännite ja taajuus kannattaa tarkistaa muuntajasta.

vaatteet päällä uimaan
ulwangni
Postaukset Chuseok ja Ulwangni Beach kertovat näistä kahdesta sanasta. Ulwangni Beach on Incheonin lentokentän takana, ja sinne pääsee ottamalla Incheonin asemalta lentokenttäbussin jonka kyljessä lukee Ulwangni Beach (을왕리). Nimi saattaa varioitua myös muotoon Eulwangni, Eulwangri tai Ulwangri.
Korealaiset myös käyvät uimassa vaatteet päällä. Rannalla oli tilaa kun me siellä olimme ja paikalta voi vuokrata päivänvarjoja. Läheisistä liikkeistä ei kunnollisia bikineitä löytynyt kuitenkaan. Suihkuja rannalla ei ole. Vesi on aika sameaa ja vihreänsävyistä. Vuorovesi nostaa vettä rannalla useita metrejä

turvallisuus soulissa
Soulissa ja Suwonissa on turvallista liikkua, mutta terveen järjen käyttö ei ole kiellettyä. Kuuleman mukaan yöllä kaduilla käveleville uhan muodostavat humalassa olevat korealaiset. Itaewonin aluetta kannattaa vältellä yölliseen aikaan. Päivällä suurimman uhan muodostaa liikenne. Kokoonsa nähden Soul on todella turvallinen kaupunki.
Pohjois-Korean uhka on olemassa, mutta se ei Soulissa näy juuri mitenkään, vaikka rajalle on vain noin 50 kilometriä. Turvallisuus-tagin takaa lisää asiaa.

säätila koreassa
sää soulissa
Lukukauden alussa oli ajoittain todella kuumaa ja kosteaa. Nyt lukukauden loppuvaiheessa pakkasasteita on ajoittain. Lukukauden alussa pärjää shortseilla ja sandaaleilla, ja loppuvaiheessa ihan normaali suomalainen talvivaatetus on suositeltava. Enemmän säästä sää-tagin takaa. Google osaa kertoa myös sään kirjoittamalla hakukenttään "weather: seoul"

motellit koreassa
Motelleja on melkein jokaisen suuremman aseman läheisyydessä, ja huoneen hinta on 30000 wonin paikkeilla. Jotkut motellit eivät suvaitse eri sukupuolta samaan huoneeseen (tai kerrokseen). Motellin julkisivusta voi yleensä päätellä paljon sisäpuolesta. Motelli kirjoitetaan koreaksi 모텔.

soulin museot
Gyeongbokgungin palatsin yhteydessä oleva Korean kansanmuseo (Gyeongbokgungin asema), Korean sotamuseo (Samgakjin asema) ja Korean kansallismuseo (Ichonin asema) ovat kolme kovaa museota jossa kannattaa käydä jos Souliin eksyy. Erityisesti sotamuseo on todella vaikuttava. Blogissa postauksessa 3 päivää Soulissa on hieman enemmän kokemuspohjaista tarinaa näistä mainituista kolmesta museosta.

itaewonille
Itaewonille, eli Soulin yhdysvaltalaisten turistien suosimaan kaupunginosaan pääsee metron linjalla 6 ja jäämällä pois Itaewonin pysäkillä. Itaewonilta saa mukaan kaiken tarvittavan turistikrääsän. Alueella on paljon etnisiä ravintoloita ja lähettyvillä on myös Yhdysvaltain armeijan tukikohta.

nintendo ds koreasta
läppäri koreasta
Yongsanilta sain Yongsanin aseman yhteydessä olevan kauppakeskuksen takaa, oikealta Yongsanin elektroniikkamarketilta aidon DS:n noin 60 eurolla. En usko että netistä kuitenkaan kannattaa alkaa tilaamaan. DS:n uuden version hinnoista en tiedä. Elektroniikka ei ole kuitenkaan niin halpaa kuin täällä voisi kuvitella olevan - Verkkokauppa.com myy tuotteita lähes samaan hintaan. Kannattaa tarkistaa laitteet-tagi.
Yleensä ainakin esillä olevissa läppäreissä oli korealainen näppäimistö - jossa siis on korealaiset merkit ja latinalaiset kirjaimet sulassa sovussa vierekkäin.

kämppis englanniksi
kielenkääntökone netissä
korean kirjaimet
korean kieli äänteet
opi korean kieltä
Kämppis on englanniksi roommate. Itse käytän sanakirjaa osoitteessa http://www.ilmainensanakirja.fi. Osoitteessa http://www.systran-software.co.kr/ oleva sanakirja kääntää mm. englannista koreaan ja toisinpäin. Korean sanoja voi kirjoittaa osoittessa http://www.wandel.person.dk/korean.html.
Korean kieltä oppii korean luennoilla. Itse otin ensimmäiset oppini korean kielestä osoitteesta http://www.learnlangs.com/RWP/Korean/.

sojucocktail
Sojucocktail on petollista tavaraa. Alkoholi ei siinä juurikaan maistu ja sitä saa noin 11 000 wonilla kolmen litran tonkan.

opiskelu koreassa
Ai mikä? Muistaakseni olen tuon sanan kuullut joskus. Ehkä opiskelu-tagin alta löytyy enemmän tietoa.

homeplus korea
Homeplus on suomalaista Citymarketia tai Prismaa vastaava marketti josta löytyy lähes kaikki saman katon alta. Yleensä taksit osaavat mennä lähimpään kun vaan sanoo kuskille "Homeplus".

seoul ostokset
Ostoksia on jonkun verran tullut tehtyä, enimmäkseen Yongsanin aseman yhteydessä olevassa ostoskeskuksessa ja Myeong-Dongin alueella, jonne pääsee samannimisen aseman kautta. Ostoksista enemmän vastaavan tagin alta.

m2
Laura kävi kyseisessä paikassa ja teki jopa postauksen aiheesta: M2.

kulttuurishokki vaihto
Kummepaa kulttuurishokkia en ole täällä kokenut. Kunnollista leipää vaan kaipaa. Suurempi kulttuurishokki on varmaan tiedossa kun palaa takaisin Suomeen, jossa hintataso on korkeampi ja sää synkempi.

köysirata hervanta
Hervannassa ei tietääkseni ole köysirataa.

3 kommenttia:

 1. erkula, teillehän saa sittenkin kommentoitua tääne, olin katsovinani kun Lauran äidiltä tän osoittaan sai ja ekan kerran kävin, ettei kommentit oo mahdollisia....
  No saanpa edes jotakin yhteyttä teihin. Hirmu kova ikävä, tulkaa pian takas!

  VastaaPoista
 2. niin tuossahan lukee perkula :D

  VastaaPoista
 3. Kommentoinnin on ainakin pitänyt olla mahdollista, en tiedä sitten että missä kohtaa olin unohtanut valita jotain että kommentointi toimisi.
  Mutta nyt toimii ainakin.

  VastaaPoista