lauantai 6. syyskuuta 2008

M2

Vaihto-oppilaat ovat yleensä aika innoissaan lähdössä kokemaan ja tekemään kaikenlaista vaihdossa. Kyung Heessa se ei ole myöskään poikkeus. Eilen oli koolla melkeinpä jokainen vaihtari odottamassa lähtöä pörräämään yöelämään. Suuremmalla porukalla on aina hauskempaa ja tutustuu muihinkin kun siihen omaan porukkaansa.
Täällä korealaisissa baareissa ei vain juoda, vaan täytyy aina tilata myös ruokaa. Ruuaksi ei ilmeisesti lasketa niitä styroksin paloja, mitä ne jakavat heti aluksi. Yhdessä paikassa meille ei edes annettu vain olutta.. Asiasta viisastuneena valitsimme toisen paikan, jossa pystyi vain juomaan olutta, koska rahaa ei haluaisi tuhlata juuri syöneenä ruokaan, jota ei syö. Meillä oli paikallisia porukassa, eivätkä he tunteneet huolta ruuan tilaamisesta myöskin, joten tapa ilmeisesti vaihtelee paikoittain. Tyylikkäästi sisustetuissa ravintola/baareissa ei ilmeisesti saa tilata vain olutta.

Vaikka olin luullut, että korealaiset ovat todella ujoa ja hiljaista kansaa, kokemus oli täysin toinen kun menimme kunnon yökerhoon, jossa musiikki soi seduloiden musiikkiakin kovemmalla. Yökerhon nimi oli M2 ja se oli jonkinlainen trance baari. Musiikki ei ihan ole omintani, mutta tanssia oli niin hienoa. Tanssilattia oli iso ja se jatkui lavana edessä jonka keskellä olivat dj:t suuren seinämän takana. Länsimaalaiset tuntuivat vallanneet lavan dj:n edessä ja tanssivat kuin viimeistä päivää. En ole varmaankaan ikinä tanssinut niin paljon, kyllä nämäkin täällä osaavat. Lava oli juuri hauska paikka ja osa korealaisista nostikin innostuneena kätensä kun länkkärit löivät tahtia käsillään.

Oudointa ja hassuinta yökerhossa olivat pukumiehet, joita oli joka kulmassa. En saanut minnekään laskettua tyhjää pulloani, se tuli aina perässäni takaisin käteeni. Miehen seisoivat vartiakuulokkeet korvilla ja katsoivat vaan ilmeettöminä ihmislaumaa. Lisäksi yökerhossa oli vip-puoli, johon turhaan yritimme ruinata itseämme. Asiallinen pukumies käännytti meidät. Sille ei uskaltanut alkaa väittää vastaan. Tupakkaa sai polttaa sisällä, mikä oli ikävää itselle, joka en polta, mutta niinhän Suomessakin oli hetki sitten. Sisäänpääsy maksu oli hurjat 15'000 wonia eli tasan 10 euroa, mutta paikka oli kokemisen arvoinen.

Lähtiessä taksi ajoi kaupungin keskellä virtaavan joen rantaa ja vastarannalla näkyivät suuret rakennukset ja valot yössä. Oli pakko työntää pää ulos ja nauttia hetkestä. Oli kyllä hieno ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti