torstai 11. syyskuuta 2008

Immigratin'

Eilinen ilta sujui kohtalaisen hienosti ja hauskaa oli. Joukkomme vahvuus oli reilut puoli tusinaa ja kävimme ensin syömässä jälleen jossain pienessä ravintolassa, jossa istuttiin lattialla ja grillattiin lihaa pöydässä. Ravintolan jälkeen siirryimme jälleen Future Worldiin - eli ns. Seeprabaariin - keskustelemaan syntyjä syviä Sojucocktail-kannun ääressä.

Aamulla skippasin C-ohjelmoinnin luennot koska lähdin noin kahdeksan aikaan tekemään alien card -hakemusta Suwonin Immigration Officeen. Otin Ajoun portilta taksin ja matkaan meni vähän päälle 7000 wonia. Tuntui, että suurin osa ajasta kului valoissa seisomiseen. Muutenkin liikennevalot ovat jotenkin älyttömän hitaat tääällä.

Immigration Office kuhisi ihmisiä jo puoli yhdeksän aikaan. Proseduuri alien registration -lomakkeen täyttämiseen meni suurin piirtein näin: Toisessa kerroksessa oli kirjoituspöytä, jonka alla oli lomakkeita. Nappasin lomakkeen mukaan ja menin sivummalle täyttämään lomaketta. Passikuvankin sai oikein itse liimata lomakkeeseen. Siltä varalta, että kuvat olisivat unohtuneet jonnekin, oli samassa kerroksessa passikuva-automaatti.
Kun olin kirjoittanut lomakkeen, otin vuoronumeron, joka olisi ruuhkaisemmassa tilanteessa kannattanut ottaa heti sisään tullessa. Ilmeisesti työaika ei ollut vielä alkanut, koska tiskien takana ei ollut ketään.
Menin kolmanteen kerrokseen hakemaan 10000 wonin merkin, joka liimataan lomakkeeseen.
Tasan yhdeksältä henkilökuntaa ilmaantui tiskien taakse ja vuoronumerot lähtivät rullaamaan. Omalla vuorollani iskin tiskiin passin, vuoronumerolapun, täytetyn lomakkeen, Ajoun opiskelijatodistuksen, Ajoun kutsukirjeen ja Ajoun hyväksymiskirjeen. Ilmeisesti pelkkä opiskelijatodistuskin olisi riittänyt.
Mies tiskin takana silmäili passia ja dokumentteja ja leimailia ja kirjoitteli lomakkeeseen jotain. Lopuksi minulle kerrottiin, että alien cardia voi tulla hakemaan 29. päivä, eli yli kahden viikon päästä. Sain käteeni kuitin, jota vastaan saan passini ja muut dokumenttini takaisin, joten sitä ei parane hukata.
2 viikkoa yhden dokumentin toimittamiseen tuntuu kyllä paljolta. Jossain on puhuttu viikosta, toisaalla 4-5 päivästä. Asia täytyy kuitenkin aina itse käydä tarkistamassa tuolla toimistolla, toisella puolen Suwonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti