sunnuntai 21. syyskuuta 2008

The Galleria, Itaewon, Hwaseong & Olympic Park

Viikonloppuun mahtui taas monta paikkaa ja tapahtumaa, mutta yritän kirjoittaa mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi.

Torstai-illalla lähdin metrolla Souliin, Hoegin asemalle ja Kyung Heen yliopistolle, josta yritin löytää Lauraa ja team Finlandia, mutta kommunikaatio ei oikein toiminut. Onneksi törmäsin heihin pienen etsiskelyn jälkeen paikallisen Burger Kingin edessä. Illan vietimme iloisesti oleillen Kyung Heen amfiteatterilla.

Alla kuva skootteriläheteistä, joita vilisee katukuvassa välillä ihan harmiksi asti. Poikkeuksellista kuvassa on se, että kaikilla skootterikuskeilla on kypärät päässä.


Perjantaina ei oikein ollut selvää kohdetta tiedossa, mutta lähdimme tutustumaan The Galleriaan, Soulin porvariston kauppakeskukseen. Ihan suoraan emme paikan päälle löytäneet, mutta pienen lenkin ansiosta löytyi kaikkea muuta mielenkiintoista, kuten vasemmalla kuvassa kiipeilevä gorilla. Matkalla poikkesimme myös tiedustelemaan elokuvateatterista seuraavan James Bondin ensi-illan ajankohtaa.
Quantum of Solacen ensi-ilta on täällä 5.11, ja ilmeisesti olemme ainakin myöhemmin menossa sitä katsomaan.
The Gallerian valikoimassa ei ollut mitään muuta näkemistä kuin merkkituotteiden älyttömät hinnat. Koko pytinki oli täynnä merkkiltuotteiden myymälöitä ja hinnat todellakin sen mukaisia. Rakennus itsessään oli ehkä jopa kiinnostavampi kuin tuotevalikoima. Länsisiipi oli päällystetty helmiäisväriä hohtavilla läpysköillä ja rakennuksen kyljessä oleva Louis Vuitton -teksti ei jätä mitään arvailuja sen suhteen että onko paikka tavalliselle rahvaalle.
Nähtyämme tarpeeksi liian monen nollan hintalappuja, lähdimme tutustumaan Itaewoniin.

Itaewonille on omaleimaista se, että jenkkituristit pitävät paikasta. Itaewonissa ei kuitenkaan ollut mitään näkemisen arvoista. Turistikrääsää oli kadun varsilla ja kaupoissa myynnissä. Ostoskeskuksessa myyjät tyrkyttivät kaikkea kravateista ametistikoruihin.
Alueen sivukujat ovat lisäksi kuuleman mukaan jokseenkin huonomaineisia, ja wikipedian mukaan alueella on merkittävissä määrin prostituutiota. Olimme liikkeellä päivällä, joten yöelämä siellä jäi näkemättä - ja hyvä niin. Kiinnostavin kohde oli McDonald's, jossa hampurilaisetkin tuntuivat rasvaisemmilta kuin muissa saman ketjun ravintoloissa täällä.
Illalla kävimme syömässä paikallisessa Thai-ravintolassa, joka osottautui aika huonoksi valinnaksi. Ruokaa oli vähän ja juomien litrahinta korkea paikalliseen tasoon nähden. Siirryime lähistöllä olevaan toiseen anniskeluravintolaan jossa tunnelma oli huomattavasti iloisempi. Tunnelmaa kasvatti entisestään ravintolan varustukseen kuuluva kynttiläntapainen kapistus:


Lauantain kohteena oli Hwaseongin linnoitus Suwonissa, jonne menin Lauran, puolalaisen tytön ja tämän poikaystävän kanssa. Linnoituksen muurit ja portit olivat yövalaistuksessa todella upeat, puhumattakaan öisen Suwonin valomerestä, johon sai hienon katsauksen Paldalsanin vuorennyppylän päältä.

Pääsy takaisin motellille Souliin oli hieman ongelmallisempaa, sillä viimeinen metro oli jo mennyt - vain vähän keskiyön jälkeen. Päädyimme ottamaan taksin. Tavalliset taksit eivät suostuneet ajamaan Souliin, joten jouduimme ottamaan Deluxe-taksin, joka velottaa vähän enemmän, mutta ajaa minne vaan. Parhaimmillaan vauhtia oli 130 km/h kun musta taksimme porotti moottoritietä ja vähän pienempiäkin teitä takaisin Souliin. Mittari raksutti kovaa vauhtia, mutta öiselle, noin 40 minuutin ajelulle tuli hintaa vähän vaille 60000 wonia, eli noin 36 euroa. Ei paha hinta jos vertaa taksien taksoihin Suomessa.


Sunnuntaina, ennen päivän pääkohdetta, tutustuin Lauran kanssa Kyung Heen kampusalueeseen päivänvalossa. Vasemmalla kuvassa Kyung Heen kampuksen kirjasto. Alla ensimmäisessä kuvassa näkyy osa hallintorakennuksesta ja taka-alalla rauhanpalatsi. Seuraavassa kuvassa on kiintoisa seinämaalaus erään rakennuksen seinästä. Alimmassa kuvassa on osa Kyung Heen musiikkiopistosta.



Sunnuntain pääkohde oli Soulin Olympic Park. Soulin olympialaiset järjestettiin 1988, ja Olympic Park on olympialaisten jälkeensä jättämä massiivinen viheralue. Pinta-alaa puistolla on reilut 1,6 neliökilometriä. Puiston alueella on myös nurmikoita, jotka ovat siinä mielessä poikkeuksellisia että niillä saa kävellä.
Alueella on paljon erilaisia veistoksia, joista osa on jopa hyvin mielenkiintoisia. Lyhyesti sanottuna puistossa oli hieno käydä kävelemässä. Alla on lisää kuvia itse puiston alueelta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti