keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Alieni kortti

Olemme päättäneet vierailla Kiinassa, mutta sinne ei näköjään vaan päätetä mennä!
Ihan ensimmäiseksi tarvitsee alien register cardin, jonka saa immigration officessa. Tämä kortti kannattaa hankkia jos on edes aikomassa matkustella. Kortin saaminen kestää viikon, joten se kannattaa hankkia heti pois alta.

Toimisto sijaitsee Anguk stationilla. Ota exit numero 6, tultaessa maanpinnalle, koukkaa takaoikealle kulman taakse ja muutaman kymmenen metrin päässä on suuri SK -rakennus. Pihalla siinä on jo iso kyltti jossa lukee immigration office, joka on toisessa kerroksessa. Sinne kannattaa mennä todellakin ajoissa kun on ensimmäistä kertaa liikeellä. Me onneksi tiesimme sen, sillä väkeä oli kuin helluntaijuhlilla -uskomattoman paljon! Kannattaa olla melkeen puoli tuntia aiemmin perillä ja yrittää saada numero mahdollisimman pian. Olimme ajoissa liikeellä, mutta numeroni oli 52. Ja koska ihmisiä palveltiin yksi kerrallaan, kesti odottaminen oman aikansa. Mukaan tarvitsee passin, kuvan, 10'000 wonia ja korealaisen certificate of administrationin. Työntekijät eivät puhu englantia, joten ensin kannattaa jonottaa perällä olevaan luukulle ja antaa 10'000 niin saat postimerkin, joka kuuluu liittää hakupaperiin. Paperin saat pienistä lokeroista pöytien alta, joissa saa täyttää hakemuksen. Sitten liimaa hakupaperiin oman kuvan. Tässä välissä hukkasin jo oman jonotusnumeron, sitä kannattaa pitää silmällä!

Kun vihdoin pääsee virkailijan luokse, antaa vaan kaikki paperit hänelle ja saat keltaisen lapun, jolla saat passisi vielä joku päivä takaisin. Sitä ei myöskään kannata hukata.. Englantia ei tarvitse paljon puhua, koska se vain saa henkilökunnan hämmentymään.

Tänään kävimme hakemassa kortin ja passin takaisin, mutta tällä kertaa populaa ei ollut paljolti yhtään. Kannattaa silti varautua, jotkut olivat jonottaneet jopa 5 tuntia kun olivat yrittänet palauttaa hakupapereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti