torstai 4. syyskuuta 2008

Ensimmäinen viikko

Kyung Heessa kurssien viimeisten valintojen tuli olla tehtynä 4.9 mennessä, joten alkuviikon pystyin pomppimaan milloin missäkin kurssilla halusin. Mahdollisimman monella oli hyvä käydä, koska kaikki kurssit eivät olleet vaihto-oppilaille, vaikka englanniksi olivatkin. Itselle ei sattunut tapausta, että olisi heitetty pois tunnilta, mutta jollekin kyllä. Kuitenkin olen ollut kokonaisuudessaan todella tyytyväinen kurssien sujumiseen. Olen kylläkin itse -täytyy myöntää- yrittänyt alittaa riman sieltä, mistä se on matalin ja yrittänyt ottaa suht helppoja kursseja. Vastaan tuli kuitenkin mielenkiintoinen Wine sommelier -kurssi, joka oli pakko ottaa. Ja kyllä, siellä maistellaan viinejä! Mutta vasta aivan loppupuolella. Opettajana oli peri ranskalainen viiniasiantuntija Pierre (kukas muukaan).

Olen sen verran onnekas, että saan ottaa ihan mitä vain kursseja, mutta koska omaakin aihetta olisi kiva lukea, valitsin Business administrationista George Walshin 2 kurssia. Olen kuullut, että professori on mukava kaveri, ja tieto piti ihan paikkansa. Korean amerikkalainen taitaa heppu olla.. Asiansa tunteva professori, läsnäolopakkoa ei käytännössä ole ja muutenkin tunneilla voi olla rauhassa. Aivan sama, kunhan menestyy kokeessa, mikä onkin ihan loogista. Jos et jaksa tulla tunnille, opiskele itse. Ollaan sentään aikuisia kaikki. Helpoilta kurssit eivät vaikuta, mutta professori on todella mukava. Olen mielummin vaikeammalla kurssilta, josta ymmärtää jotain kuin helpolla, jossa opettaja osaa välttävästi englantia (tai vaikka osaakin niin ymmärtäminen tuottaa ongelmia).

Mulla oli myös Taekwondo kurssi, mutta opettaja ei puhunut sanaakaan englantia. Tämän tiesin jo, mutta ajattelin, että katselemalla oppii kans. Opettaja ei kuitenkaan ollut kauhean innoissaan ottamassa meitä mukaan. Ensimmäinen tunti oli joko teoriaa tai sitten hän selitti mitä teemme täällä. Kuitenkin hän katsoi meitä outoja länsimaalaisia ja puhui koreaa meillekin. Kukaan oppilaista ei puhunut myöskään englantia ja sekös näytti miestä harmittavan. Poistuimme siististi paikalta kesken puheen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti