tiistai 2. syyskuuta 2008

Ensimmäiset luennot

Tänään vasta pääsin kurssien ensimmäisille luennoille koska maanantaina ei juuri mikään mennyt oikein kohdalleen. Ensimmäinen luento alkoi yhdeksältä West Engineering Buildingissa. Olin ainoa ulkomaalainen luokassa, mutta kurssi sentään on englanniksi. Kurssin nimi on IE programming & Practice. Tarkkaan en nyt tiedä että onko tuolla IE:llä mitään tekemistä selaimen kanssa, mutta kurssi keskittyy lähinnä C-kieleen ja lähtee C:n alkeista. Kurssiin kuuluu 3 hengen ryhmäprojekti, jossa ilmeisesti koodataan jokin kikkare ja esitellään sen toiminta. Korealaisten keskuudessa oli selkää pelonsekaisuutta kun ensiksi piti esitellä itsensä englanniksi - puhumattakaan siitä että kurssin loppuvaiheilla pitää pitää esitelmä englanniksi.
Olen opiskellut TTY:llä C++:aa olio-ohjelmoinnin jatkokurssille asti, joten C:n opettelu ei pitäisi olla vaikeaa. Voisin väittää että tästä tulee suhteellisen helppo kurssi.

Puoli yhdeltätoista alkoi korean alkeiskielikurssi. Opettaja on korealainen, joka ei kovin hyvin puhu englantia. Arviolta yli puolet luokassa olleita olivat kiinalaisia ja loput muiden maiden vaihtareita. Ensimmäinen luento koostui lähinnä korealaisten vokaalien sekä kolmen konsonantin opettelusta. Painotus oli ääntämisellä. Leukapielet tulivat lievästi kipeiksi kaikkien vokaalien ääntelystä. Tänään kolmas luento, Data Structures, alkaa 13:30 - eli tässä välissä on hyvä viettää pientä siestaa.

Edit: Jotenkaan en yhtään yllättynyt, mutta myös Data Structures oli koreaksi. Menin OIA:n toimistolle jälleen kerran valittamaan. Kertoivat että tällä kertaa siellä saattoi tällä kertaa olla sijainen, ja että kurssin muut luennot saattavat olla englanniksi. Voin kuulemma vaihtaa kurssin vielä kurssinvaihtoperiodin jälkeen mikäli se kurssi ei olekaan englanniksi.
Kuitenkin olen kohtalaisen skeptinen sen suhteen että kyseinen kurssi olisi englanniksi, joten katselin vaihtoehtoja sen tilalle. Saa nähdä miten käy.
Kurssikirjatkaan eivät toisaalta ole hinnalla pilattuja. Korean alkeiden kurssikirja maksaa 15000 wonia, eli 9.21 euroa. Lisäksi huomenna on tarkoitus mennä Annan johdolla ostamaan kännyköitä Suwon Stationilta. Perjantaina aamulla lähdetään lisäksi Souliin. Stefan ja tämä Suomalainen tyttö aikovat mennä ostamaan läppärit ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti