maanantai 1. syyskuuta 2008

Ensimmäinen koulupäivä

Mulla oli sitten tänään ensimmäinen koulupäivä! Saamme 4. päivään asti käydä ihan millä tunnilla vaan ja sitten päättää virallisesti mihin tunneille haluamme. Tämä on tosi hyvä käytäntö, sillä saa vähän esimakua kursseista ja voi pudottautua vielä ja vaihtaa kurssia, jos se ei tunnu sellaiselta, kuin haluaisi. Menin aamulla Korean history in english -kurssille. Ajattelin jo etukäteen, että opettajat eivät puhu kuitenkaan hyvää englantia, mutta olin yllättynyt englannin kielen selvyydestä. Osa professoreista on opiskellut Amerikassa, joten onkin sitten loogista, että puhuvat hyvää englantia. Professori oli todella ystävällinen ja puhui kokoajan selkeää, yksinkertaista ja ymmärrettävää englantia.

Tämän mukavan pikkukokemuksen jälkeen sain jo aivan väärän kuvan professoreista seuraavalle tunnille. Accounting -kurssin opettaja asteli luokkaan ja sanoi, että olisi hyvä, jos 80 oppilaasta noin 60 voisi poistua kurssilta, koska ette kuitenkaan osaa. Professori oli jämäkkä suht nuori nainen, joka käyttäytyi todella töykeästi raukkoja korealaisia kohtaan, jotka eivät englantia hyvin osanneet. Professori oli sitä mieltä, että toivottomat tapaukset voisivat poistua, mielummin heti, ettei hänen maineensa menisi kun oppilaat eivät opi, yleensä huonon englannin ymmärryksen ja puhumisen takia. Koska kukaan ei ollut ostanut kirjaa, professori närkästyneenä sanoi että jokaisen oli vuorollaan esittäydyttävä, kerrottava miksi on kurssilla, mitä odottaa ja missä on matkustellut. Suurin osa korealaisista jäätyi siinä vaiheessa. Tilanne tuntui olevan sama, kuin suomalaisia opiskelijoita käskettäisiin ruotsin tunnilla kertomaan ruotsiksi omistamista käsityksistään suhteellisuusteorian suhteen. Kun jokainen vuorollaan yritti änkyttää "my.. my major is..", professori jo kysyi "are you sure you will understand be? Ha?? Will you? Or is it just more simple for you to dropout?". Oppilaita oikein pyydettiin luovuttamaan. Opettaja oli jo niin tyly, että se oli jo mielenkiintoista. Ehkä pysyn sillä kurssilla.. Professori sanoi, ettei ole ainut tyly proffa tässä paikassa, joten saas nähdä mitä muut kurssit tuovat tullessaan.

Erilaisia kokemuksia siis.. Onneksi tuntee vaihtareita sen verran, että vaihdellaan sitten näkemyksiä omista kursseista ja voi sitten vaikka vaihtaa kurssia jos oma ei ole tuntunut hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti