keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Keskiviikko

Vielä pyöreät kymmenen päivää Koreassa jäljellä ja tekeminen alkaa loppua kesken. Lonely Planet ehdottaa kylpylässä käymistä. Tällä hetkellä meillä molemmilla on flunssa päällä. Minulla alkaa vähän hellittää ja Laura on jossain tuolla sängynpohjalla kipeänä.

Joka tapauksessa tänään kävimme Taco Tacossa syömässä. Tässä seuraavaksi tylsähkö kuvasarja, joka tästä huikean jännästä tapahtumasta.



Lähdimme motellilta. Käytimme pientä kujaa, joka vie suoraan Jongno 3-ga -aseman 6-uloskäynnille.


Alla kuvissa on Noksapyeongin asema, joka on jotenkin suhteettoman mahtipontinen. Silloin harvoin kun olen aseman kautta mennyt, siellä ei juuri ihmisiä ole ollut.

Noksapyeongin asemalta täytyy ylittää tie. Asema sijaitsee aivan Itaewonin reunalla, josta näkyy Namsan ja Seoul Tower.

Pienen kävelymatkan päässä on Taco Taco - tai ainakin sillä nimellä sitä kutsumme. Ravintola tarjoilee hyviä tacoja, fajitoja ja muita samantyylisiä ruokia kohtuuhintaan.


Noksapyeongin asemalta palasimme takaisin Jongno 3-ga -asemalle, jonka läheisyydessä on Chongmyon pyhäkkö.


Lopuksi vielä kuva hostellista jossa pidämme majaa.


Lopuksi pitää vielä vähän avautua korealaisten huonoista puolista. Aiemmin olen jo maininnut siitä miten on mahdotonta kävellä ihmismassoissa kun ihmiset eivät tunnu tietävän kulkeako kadun vasemmalla vai oikealla puolella. Yleensä kuitenkin vasempi puoli on vallitsevampi. Toinen asia mikä näin talvella kiukuttaa on se, että nämä pitävät ovia auki kuin kesällä. Liikkeet kadun varsilla pitävät suuria ovia auki ja lämpö karkaa - mutta se ei haittaa kun vaan kääntää ilmastoinnin puskemaan lämmintä ilmaa täysillä. Lisäksi melkein poikkeuksetta kaikissa julkisissa tiloissa on vain yksinkertaiset ikkunat, joten lämpöä menee hukkaan talvella todella paljon täällä. Telkkarissa mainostetaan energiansäästölamppuja, mutta en sitten tiedä auttaisiko se ovien sulkeminen talvella enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti