keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Tietoteekkari shoppaamassa

Pari päivää sitten tulin siihen tulokseen, että loppujen lopuksi minun ja Lauran shoppailukulut ovat suhteellisen tasoissa. Käytämme saman summan tietyn ajanjakson sisällä, mutta siinä missä Laura jakaa rahankäytön tasaisesti ajanjaksolle, minä käytän saman summan hyvin lyhyen ajan sisällä.
Eli jos Laura shoppailee kenkiä ja laukkuja tasaisesti koko ajan, minä käytän saman summan kerran kolmessa vuodessa tietokoneen osiin.
Olin tiistaina Yongsanilla etsimässä pääasiassa uutta prosessoria. Tarkoituksenani on ostaa uusi pöytäkone osina. Prosessoria etsin täältä siksi, että se on suhteellisen pienen kokoinen eikä paina paljoa, mutta muodostaa uuden keskusyksikön hinnasta noin 20-25 prosenttia. Valinta päätyi lopulta Intel Core i7 920 2,66 GHz -prosessoriin, jota myös Verkkokauppa.com myy. Kuten linkkiä seuraamalla voi todeta, hinta on nyt kirjoitushetkellä 297,90 euroa.
Yongsanin ilmasta humaltuneena päätin ottaa samalla myös emolevyn, Asuksen P6T-mallin. Verkkokauppa.com myy tuotetta 246,90 eurolla. Verkkokaupasta ostettuna yhteishinnaksi olisi tullut siis 544,80 euroa.
Yongsanilta ostettuna yhteishinnaksi sovittiin 900 000 wonia, joka näkyy tililtä veloitettuna 520,06 eurona. Säästöä kertyi siis koreasta ostettuna hieman vaille 25 euroa, eli huikeat 4,54 prosenttia.

Loppupäätelmä? Ei koneen osia kannata lähteä Koreasta asti hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti