perjantai 2. tammikuuta 2009

Hiroshiman nahtavyydet

Hiroshimassa kavimme illalla syomassa jonkinlaisen munakkaan vahan laajennetulla kasitteella. Munakkaassa oli paistettu muna, jauhopohjainen pohja ja valissa nuudeleita ja muuta taytetta. Nimi on unohtunut tassa valissa, mutta lisaan myohemmin havainnollistavan kuvan.

Seuraava aamu, 28.12 valkeni Hiroshimaan aurinkoisena. Kelit olivat tahan asti olleet yllattavan hyvat. Aurinko oli paistanut kirkkaalta taivaalta paivisin. Kavimme Hiroshiman Peace Memorial Museumissa, jossa oli esitelty Hiroshiman historiaa Japanin kaymien sotien kannalta. Sodan ja atomipommin hirveyksia oli esitelty monin tavoin. Museo itsessaan on kaymisen arvoinen.

Kaupungin raitiovaunuverkostoa ja kaupungin reunalla kulkevaa JR:n linjaa ja siihen liittyvaa lauttaa hyodyntaen kavimme myos Miyajiman saarella, joka on tunnettu vedessa seisovasta Torii-portista. Paikalla tuli selvaksi myos, miksi yhdessa JR:n esitteessa oli kehoitettu varomaan peuroja, jotka voivat syoda JR-passin. Saarella oli heti lauttaterminaalin edessa peuroja siella taalla. Peurat olivat ihan kesyja ja tottuneita ihmisiin. Jos jatti repun vartioimatta niin akkia sen lahella saattoi olla pari peuraa ruoan perassa. Saarella oli myos pakollinen turistirysakuja, jolta nappasimme syotavaksi jonkun pekonilla paallystetyn juustotangon. Naita tankoja oli tarjolla myos merenelavilla hoystettyina.

Miyajimalta lahdimme takaisin Hiroshiman asemalle, josta lahdimme Shinkansenilla Tokioon. Ennen lahtoa kavimme syomassa japanilaisessa Mos Burgerissa syomassa vahan erilaiset hampurilaiset.

Shinkansen saapui joskus kahdeksan aikaan Tokioon. Kyltteja seuraamalla etsimme oikean linjan Tokion paarautatieasemalta ja menimme Ikebukuroon, jossa meidan ensimmainen hotelli oli, ja jossa yksi kaverimme oli jo valmiiksi majoittuneena. Hotellin loytaminen ei ollut ihan helppoa, silla kavi ilmi, etta hotellin ulkopuolelle ei ollut merkitty hotellin englanninkielista nimea. Menimme sisaan ensimmaiseen hotelliin joka oli kartan mukaan oikeassa paikassa ja osuimme oikeaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti