lauantai 29. marraskuuta 2008

Lauran synttärit

Hups. Viimeisestä postauksesta on kulunut jo viikon päivät. Kuluneella viikolla oli tiistaina Introduction to Creative Engineering -kurssin lopputentti, mutta kurssista on vielä jäljellä projektiesitelmiä ja pallonvalintalaitekilpailu. Toisin kuin odotin, tentti ei koostunut monivalintakysymyksistä kuten midterm-tentti. Tentissä oli viisi varsinaista kysymystä ja yksi bonuskysymys, johon vaadittiin vastauksia muutamilla lauseilla. Laitteemme on ihan hyvässä mallissa, ja alla on nähtävillä video, jota käytimme meidän projektiesitelmässämme.



Kunnia videon teosta kuuluu Jeong Eunille. Kilpailu, jolla ratkaistaan koko kurssin kaikkien pallonvalintalaitteiden paremmuusjärjestys, pidetään kahden viikon päästä, 11. päivä joulukuuta.

Business Communications 2 -kurssi muuttuu joka luentokerta kiinnostavammaksi aiheeltaan. Viime torstaina saimme ohjausta siihen, millainen on hyvä avoin työpaikkahakemuskirje, ja samalla aiheella jatkamme kurssin loppuun asti.

Lauran syntympäivä oli jo keskiviikkona, 26. päivä, mutta aikataulusta johtuen juhlimme syntymäpäivää torstaina. Itse olin valmistautunut käymällä Ajoun yliopiston yhteydessä olevassa parturissa. Parturi maksaa 5000 wonia, eli tämänhetkisellä kurssilla noin 2,60 euroa. Hiukset lyhenivät kyllä, mutta ilman mitään hiusgeeliä hiuskuontalo on kohtalaisen korealaisen näköinen.
Lisäksi sain hankittua itselleni uudet kengät, pikkutakin, kravatin ja kauluspaidan Homeplussasta 139 000 wonilla, mikä on vähän yli 70 euroa - ja laatukin on silti huimasti parempi kuin jos suomalaisista tavarataloista samanlaisia saman hintaluokan tuotteita lähtisi hakemaan.

Menimme ensiksi Itaewonissa yhteen Meksikolaiseen ravintolaan, josta menimme takaisin Hoegi-dongille, Black Hole -anniskeluravintolaan.
Pienistä kommunikaatiomuureista johtuen tilasimme aluksi kolme kolmen litran tuoppia olutta vaikka halusimmekin vain yhden, mutta lopulta tuon olutmäärän hävittäminen ei ollut ongelma, koska paikalle saapui lähemmäs toista kymmentä juhlijaa ja peräti kaksi kakkua. Kakkujen päällä oli hedelmiä; kiivin, appelsiinin, persikan ja ananaksen siivuja - ja yksi tomaatti.

Black Holesta menimme vielä Noise Basementiin, jossa olimme myös edellisellä kerralla kun juhlimme yhden kaverimme synttäreitä. Seuraava päivä olikin sitten aika hiljainen. Kävin Lauran kanssa syömässä suhteellisen hyvää pitsaa yhdessä pienessä pitseriassa, joka sijaitsee ihan motellimme vieressä. Alla panoramakuva pitserian sisältä.

Lukukausi lähenee loppuaan ja 19. päivään on enää alle kolme viikkoa - aika todellakin menee täällä yllättävän nopeasti. Ensi viikolla on tosin tiedossa yksi isompi deadline C-ohjelmoinnin kurssilla ja ensi viikolla täytyy myös olla kirjoitettuna 30 lauseen aine Koreaksi. Aiheena on itsensä esittely.

Loppukevennyksenä reilusti ohi aiheen tällä kertaa uutisotsikoissa ollut kohtalaisen kallis työkalupakki, joka karkasi käsistä, ja joka myöhemmin saatiin taltioitua videolle. Jos ei maan kiertoradalle hukatut instrumentit kiinnosta, niin alla on kuva marraskuisesta auringonpaisteesta asuntolan katolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti