torstai 20. marraskuuta 2008

Talven merkkejä ja Donitseja

Vähän ikävystyttävän kuvan itsestään tulee antaneeksi kun postauksesta toiseen puhuu vain säästä, mutta mitään kummallisempaa kerrottavaa ei tässä parin päivän aikana ole tapahtunut.
Kuitenkin, mikäli kelikameroihin on uskominen, on Suomessa jonkinlaista loskaa tai lunta jo tienpientareilla. Tänään vähän kymmenen jälkeen kun C-ohjelmoinnin luennoilta pääsin ja lähdin Dunkin' Donutsiin hakemaan pahvimukista voittamaani keraamista mukia, tuli taivaalta alas jonkin sortin jäähileitä, jotka tosin sulivat heti kun maahan osuivat. Ilmeisesti talvi on tännekin tosiaan tulossa. Ulkolämpötilasta ei ole sen tarkempaa tietoa kuin mitä Google antaa, -1°C.

Vaikka Dunkin' Donuts on Yhdysvaltalainen brändi, on sillä nähtävästi suhteellisen tukeva jalansija Etelä-Koreassa. Ketjun kahviloita näkee aika monessa kadunkulmassa, ja lähin toimipiste on Ajoun yliopiston portista katsottuna melkeinpä tien toisella puolella. Myös Starbuckseja näkyy siellä täällä, lukuisten muiden pienempien kahvilaketjujen lisäksi. Kahvilakulttuuri on täällä selkeästi voimissaan. Mainittakoon, että Dunkin' Donutsissa lähinnä normaalia kahvia muistuttavan café americanon saa 3000 wonilla. Nykyisellä kurssilla se on 1,70 euroa.
Dunkin' Donutsilla on tosin tässä koko ajan ollut menossa jonkin sortin kultaisen pavun aarrejahti käynnissä. Kun tilaa normaalin kahvin tai jonkun muun juoman, joka kaadetaan standardiin pahvimukiin, voi mukin yläreunasta kaivaa esiin pikavoiton. Voittoja on 7 erilaista. Numerolla 1 saa ilmeisesti kultaisen kahvipavun, numerolla 2 espressokeittimen, ja niin edelleen. Numerolla 7 saa ilmaisen limonadin tai 1000 wonin munkin. Kuvassa oikealla kampanjan mainos Dunkin' Donutsin sivuilta ja alla kuva esiin kaivetusta voittonumerosta.

Lupaan, että seuraava postaus on jotain enemmän autenttista ja korealaista.

Edit: Myöhemmin päivällä taivaalta tuli ihan luntakin, mutta se suli heti kun maahan osui. Nyt perjantaina aurinko paistaa taas kirkkaalta taivaalta ja googlen mittari näyttää +6°C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti