sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Sekalaista

Muutama päivä sitten asuntolan edessä pyöri yksi kissa, jonka näin tulevan vastapäisen asuntolan kellarin avonaisesta ovesta ulos. Kissa ei vain oikein pysynyt paikallaan, eikä siitä oikein kuvaa saanut, ainakaan edestä päin.

Syksy on saapunut myös Etelä-Koreaan. Ilmat ovat jo selkeästi viilempiä kuin silloin kun saavuimme tänne, ja puut vaihtavat väriä ja tiputtavat lehtiä. Harakoiden lisäksi puissa on myös maaoravia, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.


Kuten jo aiemmin mainitsin, täällä näkyy televisiossa ainakin kaksi kanavaa, joilla pelaataan Starcraftia. Nyt vasta ensimmäisen kerran löysin viitteitä Starcraftiin noiden kahden kanavan ulkopuolelta, kampusalueen ilmoitustauluta julisteesta, jossa on jotain propagandaa tupakoimattomuuden puolesta:

Torstaina illalla olimme juhlistamassa Hoegi-dongilla yhden suomalaisen kaverin syntymäpäivää. Kävimme syömässä italialaistyyppisessä ravintolassa hienon illallisen, johon kuului kaikki mikä alkupalojen ja jälkiruuan välissä on. Myös Lauran viininmaistelukurssilla oppimat tiedot osottautuivat tarpeellisiksi. Alla kuva ravintolan ulkopuolelta:

Lauantaina Lauran vanhemmat saapuivat Souliin. Menimme heitä vastaan Incheonin kentälle, jonne pääsi kätevästi metrolla. AREX:ista, eli lentokenttäjunasta joutui maksamaan eri taksan, mutta senkin kätevästi T-money-kortilla.
Kävimme syömässä heidän kanssaan Myeong-dongilla, jonka jälkeen pistäydyimme 63 buildingissa ja lopuksi Dongdaemundin markkina-alueella. 63 buildingin galleriaan oli tullut uusia Hello Kitty -teoksia, joita ei siellä viime kerralla vielä ollut. Vasemmalla kuva yhdestä uudesta taulusta.
Itse en ollut käynyt vielä Dongdaemundin alueella, mutta paikka sinällään oli hyvin erikoinen; joka kadun varrella oli vain tiettyihin artikkeleihin erikoistuneita kauppoja. Esimerkiksi yhden kadun varrella myytiin vain työvaatteita, kangasmerkkejä ja hattuja. Toisen kadun varrella oli myynnissä vain tapetteja ja listoja, ja niin edelleen. Alla kuva kangasmerkkejä myyvästä liikkeestä:

YLE uutisoi taas Pohjois-Koreasta: Kim Jong-ilistä julki uusia kuvia. Harmi vaan, että kuvia ei ollut missään näkyvillä. Henkilökohtaisesti en tiedä mitä tuon äijän terveydentilasta uskoisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti