maanantai 20. lokakuuta 2008

Ensimmäisestä midterm-tentistä

Tänään kahdeltatoista oli minun ensimmäinen midterm-viikon tentti. Aiheena oli software Engineering, ja tenttialueeseen kuului 11 kappaletta lähemmäs tuhatsivuisesta kurssikirjasta (jossa kappaleita on yhteensä 32).
Yhdenkään kurssin sivuilla ei ole mainittu että milloin ja missä tentit ovat, puhumattakaan tarkemmasta infosta, kuten esimerkiksi että onko tentti "open-book" vai ei. Nämä asiat täytyy muistaa laittaa ylös viimeisellä luennolla ennen midterm-viikkoa, tai muuten asiaa täytyy tiedustella uudelleen muilta opiskelijoilta.

Joka tapauksessa tämänpäiväinen tentti oli "open-book", eli tentissä sai käyttää luentomuistiinpanoja ja kurssikirjaa. Tentti muodostui neljästä sivullisesta kysymyksiä vastaustiloineen. Kysymyksiä oli sivulla viidestä kuuteen, ja jokainen kysymys oli arvoltaan kolmen ja kahdeksan pisteen välillä.
Aikaa vastata oli 75 minuuttia, johon annettiin vielä lopuksi viisi minuuttia lisäaikaa. Suurimmaksi ongelmaksi osoittautuikin kaikkiin kysymyksiin vastaaminen aikarajan sisällä. Osa ajasta kului lähemmäs tuhatsivuisen tenttikirjan selaamiseen vastauksia etsiessä. Tenttiin lukiessa suurin hyöty tuli siitä, että suurin piirtein tiesi mistä päin kirjaa löysi tarvittavat vastaukset.

Summittainen arvioni on, että noin 2/3 tentin kysymyksistä olivat muotoa "listaa 3 asian x perusperiaatetta". Loput 1/3 olivat muutoin samantyyppisiä, mutta listattujen asioiden lisäksi kysyttiin myös jonkinlaista tarkempaa kuvausta.

Lopuksi mainittakoon, että Software Engineering -kurssin kurssikirja soveltuu fyysisten ominaisuuksiensa ansiosta yhdessä maan vetovoiman kanssa mainiosti vertikaalin tason päällä paikallaan olevien hyttysten eliminointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti