keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Syömäpuolesta

Kuten jo olen aiemmin maininnut, korealainen ruoka on vähintäänkin kyseenalaista. Löytääkseen ruokalajeja, joita pystyy syömään, täytyy vain rohkeasti kokeilla eri ruokapaikkoja.
Eilen illalla kävimme syömässä Hoegin aseman lähettyvillä yhdessä ravintolassa illallisen, joka maksoi 5000 wonia per syöjä. Aluksi pöytään tuotiin gimchiä, jota on tarjolla kuvassa vasemmalla, soija- tai teriaki-kastikkeessa marinoitujen sipulinsiivujen kanssa.
Alla olevassa kuvassa on "pääruoka", eli jotain lihaa, joka pöydässä porisevaan pataan ruskistumaan kasvisten kanssa.


Meitä oli viisi syöjää ja pöydässä oli kaksi samanlaista pataa, joista kukin sai närppiä syötävää omaan kulhoonsa. Alla kuvassa vajaa kulho, jossa on jotain kaalia, jotain vihannesta, "hittitatteja", ja lihaa. Kulhossa alavasemmalla oleva kermanvalkoinen möhkäle on jonkinlainen riisi-jokin. Tilanne on sinällään normaali, että minulla ei ole mitään hajua ruoka-aineksien oikeista nimistä.

Kun padasta oli syöty kaikki kasvikset, henkilökunta tuli laittamaan sinne nuudeleita. Positiivinen yllätys sinällään oli se, että nuudelit olivat todella hyviä, vaikka niiden saaminen pois padasta omaan kulhoon olikin hieman hankalaa. Ohimennen mainittakoon, että ruokaa syötiin niin kuin parhaaksi näki, lusikalla tai puikoilla.


Eilen kävin poistattamassa leikkauksesta jääneet tikit, ja samalla lääkäri määräsi vielä kolmeksi päiväksi lääkkeet. Tällä kertaa lääkkeet joutui itse hakemaan lähimmästä apteekista. Aivan Ajoun sairaalaa vastapäätä, kadun toisella puolella on apteekki, josta sai mukaan alla olevan kuvan mukaisia iloisia pillereitä:

Vasemmassa alakulmassa on apteekin sijainti, merkittynä karttaan"123약국". Pelottavaa sinällään on se, että kädessä, joka osoittaa edellämainittuun merkintään, on yksi ylimääräinen sormi.
Ohimennen mainittakoon, että "약국" tarkoittaa apteekkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti