sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Huomioita Koreasta IV & sekalaisia asioita

Tänään on viimeinen päivä ennen huomenna alkavaa midterm-viikkoa, joka vastaa kotoista koe- tai tenttiviikkoa. Minulle tentit sattuivat viikon alkupäähän. Maanantaina on software engineering -kurssin tentti, tiistaina on tentit kursseista IE Programming & Experiment, Business Communications 2 ja Introduction to Creative Engineering. Lopuksi vielä keskiviikkona on korean alkeiskurssin koe.
Tentteihin on ollut aikaa lukea, mutta inspiraatioa lukemiseen ei ole ollut yhtä paljon.

Bongasin tänään YLE:n sivuilta seuraavan otsikon: "Japanilaislehti: Pohjois-Korealta tulossa 'tärkeä tieto'". Spekulointia on ennenkin näkynyt Japanilaisten lehtien kautta saaduissa uutisissa. Huomenna näkee onko tässäkään uutisessa mitään perää.

Lopuksi vielä muutamia huomioita: Kun menee mihin tahansa kahvia tarjoilevaan paikkaan, voi olla varma siitä että kahvi, tee tai mikä tahansa muu kuuma juotava on oikeasti tulikuumaa. Menee ainakin 10 minuuttia ennen kuin nautittava neste on jäähtynyt siedettävälle tasolle.
Lisäksi korealaisissa take-away -paikoissa ei tunneta termiä take-away. Sanapari, jolla saa syötävät ja juotavat mukaan on take-out. Jos ei kahvia tilatessa muista mainita että haluaa sen kuumana, myyjä yleensä kysyy että halutaanko kahvi kuumana vai jääkahvina.
Lisäksi yleensä suurimpien kahvilaketjujen työntekijät puhuvat riittävästi englantia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti