lauantai 11. lokakuuta 2008

Huomoita Koreasta III

Alan jo olemaan kunnossa sairaalareissun jälkeen ja olen osallistunut kursseille ja Soulissakin ehdin jo käymään. Tänään, lauantai-aamulla olin Lauran kanssa Yongsanin aseman yhteydessä olevassa i-Mall -ostoskeskuksessa, josta kävin 50 000 wonilla ostamassa itselleni korealaisen kännykän. Ostin myös itselleni selkärepun 44 500 wonilla tulevia matkoja varten.

Alla kuva korealaisesta luurista. Totta puhuen en ole vielä yhdelläkään korealaisella nähnyt kännykkää joka ei olisi malliltaan simpukka tai liukuläppä.

Ohessa vielä vertailun vuoksi kuva korealaisesta luurista ja Nokian E51:stä. Korealaisen puhelimen valmistaja on LG, malli on KF1100 (OnePhone II). Tämä KF1100 on tietty vanhempaa mallia kuin E51, joten sinällään puhelimet eivät ole oikein vertailukelpoiset.
Tietty käyttöliittymästä sinällään voisi jotain sanoa. Käyttöliittymään tottuu kyllä aika nopeasti, mutta ensivaikutelma on jokseenkin sekava. Ensimmäiset toimenpiteet minulta olivat näppäin- ja muiden härpäkeäänien poiskytkeminen ja valikon ja teeman vaihtaminen kaikkein vähävärisempään mitä luurista löytyi.
Aasialaiset todella rakastavat värien ja äänien disharmonista sekamelskaa.

i-Mall itsessään on aika sekava ostoskeskus. Suunnistaminen siellä on aika vaikeaa ja jotkut opastekartat ovat jotenkin epäloogisesti esillä. Jos suunnittelee i-mallissa käyvänsä ja tutustuvansa siihen huolella, se kyllä vaatii koko päivän, ellei kaksikin.

Kävimme äkkiä pyörähtämässä myös Yongsanin elektroniikkamarketilla, josta mukaan tarttui tingittyyn 115 000 wonin (66 euron) hintaan Nintendo DS lite. Tiedä sitten, että oliko tuo hinta noin alhaalla sen takia, että uusi DS on tulossa ihan kohta vai oliko kyseessä normaali Yongsanin hintataso.
Yhtä kaikki, koreassa pätee nyrkkisääntö; jos hintaa ei näy, ilmoitetusta hinnasta voi tinkiä.

Yksi kavereistani oli kysellyt kameran objektiivien perään. Sonyn runkoon Sigman 30 mm:n objektiivi maksoi 450 000 - 500 000 wonia ja Sigman 10-20 mm:n objektiivi 565 000 - 600 000 wonia, eli 260-290 ja 330-350 euroa päivän kurssien mukaan.

Mutta jatkaakseni nippelitieto-osioon: Korealaisessa ja pohjoiseurooppalaisessa kävelytyylissä on jotain todella huomattavia eroja, sillä minusta tuntuu, että kun kävelen kadulla, aina eteen pöllähtää joku korealainen joka kävelee hitaampaa. Jos edessä kävelevää lähtee ohittamaan, lähes poikkeuksetta edessä kävelevä vaihtaa kurssiaan niin, että on taas tiellä.

Muutenkin vaikuttaa siltä, että pohjoiseurooppalaiset kävelevät yleensä paljon nopeampaa kuin paikalliset. Korealaisilla ei ole kiire minnekään ja he laahustavat eteenpäin vieri vieressä vieden kaiken tilan jalkakäytävällä.
Pohjoiseurooppalaiset sen sijaan haluavat vain päästä mahdollisimman nopeasti paikasta A paikkaan B. Yksi syy taitaa olla, että yleensä kotopuolessa sataa joko lunta tai vettä tai on muuten vaan kylmä, eikä sen takia ole mitään syytä viivytellä fyysisen olemuksensa siirtelyssä.

Mainittakoon opiskelusta, että tämä viikonloppu on tähän mennessä työntäytteisin. Pitää suunnitella kahta projektia, pitää hoitaa ohjelmointitehtäviä, pitää kirjoittaa Business Communications-kurssia varten "kieltäytyvä kirje", ja pitää lukea koreaa noin kahden viikon edestä, ja niin edelleen. Lisäksi ensi viikon jälkeen ovat vuorossa midterm-kokeet.

Lopuksi kännykkäkamerakuva, jossa näkyy miten Sadangin asemalla jonotetaan 7001-bussiin kohti Suwonia:

Jonoa kertyi todella nopeasti ja bussit kulkivat noin 10 minuutin välein. Jonoa oli tuossa vaiheessa edessäni lähes yhden bussillisen verran ja takana riitti jonoa ainakin kahteen bussiin. Liikenne on ruuhkaista täällä lähes koko ajan, joukkoliikennevälineet kulkevat kohtalaisen usein ja siedettävää vauhtia, mutta ovat usein turhan täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti