keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Who cooked potatoes?

Asuntolassamme sattuu ja tapahtuu. Kukaan ei laske pulkalla portaikossa, pidä nuotiota käytävällä tai heivaa pesukonetta ulos ikkunasta kuten Mikontalossa ennen vanhaan.

Sen sijaan 3. kerroksen keittiö on suljettu muutamaksi päiväksi koska joku keitti perunoita eikä siivonnut jälkiään. Keittiö on laitettu lukkoon, ja hyvä niin. Silloin tällöin keittiöstä tuli sellainen haju että oksat pois kun joku vaihtari kokkasi oman maansa erikoisuuksia.
Keittiön ovi näyttää tältä:

Paperilla lukee:
"We found the kitchen on the 3rd floor very messy on Oct. 14th. Unless some one who mainly cooked potatoes will clean the kitchen by midnight, we will close the kitchen all day tomorrow.
Please think about other students who need the kitchen on daily basis. Do not be a person who does not care other friends' life."
Lisäksi mainittakoon, että vessan ovissa on ohjeet siitä, miten vessa pidetään siistinä. Lopussa on lainaus raamatusta, korinttolaiskirjeiden 13. luvun jakeista 3-8, jotka menevät suomeksi näin:
"Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä --"
Siinä on hyvä istua sitten ja miettiä että miten tämäkin nyt vessassa asioimiseen liittyy ja kuka aikuinen ihminen ei osaa jälkiään siivota, että täytyy tällaisia papereita ja rajoituksia viljellä joka soppeen.
Seuraavaksi jotain konservatiivista:


Tiistai-iltana pari venäläistä vaihtaria järjesti omatoimisesti venäläisen elokuvan illan. Tapahtuma herätti pientä mielenkiintoa vaihtareiden keskuudessa, ja tusinan verran vaihtareita oli arviolta elokuvia katsomassa.
Virhe oli vain siinä, että elokuvaa katsottiin 3. kerroksen televisioaulassa, joka oli täysin sopimaton siinä mielessä, että sinne ei saanut tyttöjä tulla. Tiedossa oli, että tytöt eivät saa tulla 3. kerrokseen muualle kuin opiskelu- ja oleskelutilaan, mutta meille ei vain koskaan oltu kerrottu, että mikä on oleskelutila - ja tv-aula ei sellainen ollut.
Toimenpiteet olivat elokuvan keskeyttäminen 20 minuuttia ennen loppua ja - fiksua kyllä - tv:n siirtäminen varsinaiseen oleskelutilaan.

Tällainen konservatiivisuus on varmaan ainoa asia mitä vaihtarit eivät täällä oikein pysty sulattamaan. Ilmoitustaululla lukee, että joku tämän syksyn vaihtarityttö oli tavattu poikien kerroksesta ja oli "karkoitettu" asuntolasta sen takia En kyllä ole itse kuullut että ketään olisi karkoitettu, mutta aika tosissaan täällä otetaan nämä asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti