keskiviikko 22. lokakuuta 2008

INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY

22.10 ON KANSAINVÄLINEN CAPS LOCK -PÄIVÄ, JOKA ON PUHU KUIN PIRAATTI -PÄIVÄN (19.9) JA JÄRJESTELMÄNVALVOJANPÄIVÄN (HEINÄKUUN VIIMEINEN PERJANTAI) LISÄKSI YKSI "INTERNETIN PYHÄPÄIVISTÄ". KUNNIOITTAAKSENI KANSAINVÄLISTÄ CAPS LOCK -PÄIVÄÄ, KIRJOITIN NYT TÄMÄN YHDEN KAPPALEEN ISOILLA KIRJAIMILLA - KUTEN VARMAAN NÄKYY.

Silmiä säästääkseni kirjoitan loput ihan normaalisti. Toinen eilen järjestetyistä tenteistä liittyi Business Communications -kurssiin. Kurssilla harjoitellaan strategiaa ja erilaisia tapoja kaupankäyntiin liittyvien kirjeiden kirjoittamiseen. Tentissä oli tarkoitus kirjoittaa kirje, jossa tiedustellaan, tai oikeastaan pyydetään tiettyä asiaa tietyltä taholta. Aikaa oli annettu 75 minuuttia, ja siinä ajassa kirje piti luonnostella ja kirjoittaa puhtaaksi kuulakärkikynällä. Ei mitenkään paha rasti sinällään.
Aihe kuitenkin oli vähän hankala, sillä kirjeen kirjoittamista varten täytyi eläytyä kahvilanpitäjäksi, joka ei ollut päässyt kauppakamarin kokoukseen, jossa eräs puhuja oli pitänyt kiinnostavan puheen pienyritysten turvallisuussäädöksistä. Nyt tämän kahvilanpitäjän piti kirjoittaa kirje, jossa pyydettiin puheen pitäjältä puhetta paperilla.

Kolmas ja viimeinen tentti eilen järjestettiin jostain syystä kohtalaisen myöhään. Tentti alkoi puoli seitsemältä, ja aiheena oli Introduction to Creative Engineering. Vapaasti suomennettuna "luovan insinööritaidon peruskurssi". Tentti oli kohtalaisen yksioikoinen. Viidellä sivulla oli yhteensä 18 tehtävää, joista noin 70% oli monivalintoja ja loput suhteellisen yksinkertaisia avoimia kysymyksiä. Suurin osa korealaisista lähti menemään puolen tunnin kuluttua. En tiedä oliko syynä luovuttaminen vai ilmiömäinen nopeus, sillä minäkin jouduin aika kauan tulkitsemaan monimutkaisia monivalintojen kysymyksiä ja vastausvaihtoehtoja.

Tänään on vuorossa midterm-viikon viimeinen tentti, korean alkeiskurssi. Nähtäväksi jää miten hyvin korean tentti menee.

Edit:
Mainitaan vielä, että viime yönä heräsin siihen, että ilmastointilaitteesta puski sisälle lämmintä ilmaa. Korealaiset kai pelkäävät että asuntolan asukkaat jäätyvät tällaisina kylminä öinä kun ulkona on vaan 12-16 astetta lämmintä. Täytyi kytkeä mokoma laite pois päältä kun ei nukkumisesta meinannut tulla mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti