maanantai 27. lokakuuta 2008

Kiinan viisumi

Kiinalaiset osaavat olla välillä erittäin hankalia. Kirottuamme maan viime kerralla, kun viisumia varten olisi pitänyt seistä päällään ja tanssia polkkaa, jätimme homman sikseen ja menimme Japaniin. Nyt alkoi taas tylsyys vaivaamaan matkalaisia, joten päätimme vielä viimeisen kerran kokeilla, mitä kaikkea ne tällä kertaa keksivät.

Yllätys oli suuri kun viime kerrasta viisastuneena toimme passin, alien -kortin, jo varatut (aidot) lentoliput, motellivarauksen vahvistuksen, cerficate of enrollmentin, yhden kuvan ja ajokortin (en tiedä miksi ne halusi suomalaisen ajokortin), niin virkailija totesi iloisena että vain passi, alien -kortti ja kuva riittää, kiitos. Noh, ei kai siinä mitään. Seoulin suomen lähetystöstä sanottiinkin, että Kiinan vaatimuksen viisumin saamiseksi vaihtelevat noin 3 viikon välein. Joskus niistä tuntuu, että ne haluaa turisteja, joskus taas ei. Viime kertainen viisumin hankkimisen vaikeus johtui kuulemma paraolympialaisista, ilmeisesti Kiina ei halunnut turhan paljon yleisöä.

Olimme ulkona parissa minuutissa 50'000 wonia köyhempinä ja mietimme keksivätkö kiinalaiset jotain uutta. Ei tämä voinut olla näin helppoa. Saimme mukaamme kuitin, jota vastaan kuka tahansa meistä voi hakea kaikkien passit 4 päivän päästä. Hain passit, eikä ollut mitään ongelmaa. Hain myöhemmin Tuomaksen passin, joka haki eri aikaa viisumia. Sain kuittia vastaan sen passin, vaikkei omaani ollutkaan siellä. Ei siis parane kuittia missään nimessä hukata!

Paikka, josta viisumin saa ei todellakaan ole siis Kiinan lähetystö, vaan viisumeille on oma toimistonsa Myeong-dongilla. Exit 2 tultaessa ylös näkyy toivottavasti Pasific hotel, jonka kulmalla löytyi kirkkaan keltainen matkatoimisto. Mäen yläpäässä on viisumi -toimisto, mutta siellä ei tarvitse asioida, sillä matkatoimisto hoitaa homman.

Lento lähtee nyt 7.11 täältä ja ollaan Pekingissä 14. päivään asti.

1 kommentti:

  1. Hei,

    TIEDOKSENNE

    Koska Kiinan viisumia ei Suomessa voi enää anoa postitse, voi Traveller Oy/Ab matkatoimisto toimia asiamiehenä ja hoitaa viisuminhakemisen korvausta vastaan asiakkaan puolesta.

    Asiakas voi postittaa meille anomuksen, passin, kuvan ja muut tarvittavat asiakirjat. Tämän jälkeen viemme ja noudamme valmiin passin viisumeineen ja postitamme sen asiakkaalle.

    Terveisin

    Markku Lindroos
    Traveller Oy
    PL313
    Kasarmikatu 26
    00130 Helsinki, Finland
    puh/tel + 358 9 660002
    fax +358 9 24862500
    traveller@traveller.fi
    www.traveller.fi

    VastaaPoista