
Uusi aamu valkeni nousevan auringon massa, Osakan kaupungissa. Pahaksi onneksi aurinko nousi tihkusadepilvien takana. Itse heräsin järkyttävään selkäkipuun. Ehkä olin nukkunut koko yön samassa huonossa asennossa, mutta joka tapauksessa alaselkään koski oikealle puolelle enemmän kuin koskaan. Lähdimme kuitenkin ulos kävelemään. Päivän kohteena oli Osakan linna.

Billiken on jonkinlainen huolettomuuden ja hyvän mielen symboli, jonka eräs amerikkalainen kuvittaja ja kuvataideopettaja loi.

Huhu kertoo, että Billikenin jalkapohjien hierominen tuottaa hyvää onnea tai toteuttaa toiveita. Varsinainen Billikenin patsas on Tsutenkakun näkötornissa, mutta tyydyin kadulla olevaan muovikopioon yrittäessäni päästä eroon selkäkivusta.
Varsinainen apu selkäkipuun löytyi läheisestä sekatavarakaupasta, josta sai jotain ihmelappuja, joita laitetaan kipeään kohtaan lievittämään särkyä.
Itse kävelymatkan varrelle ei osunut mitään ihmeellistä. Löysimme jonkin ostoskadun, jonka varralta kaikki kaupat olivat tosin kiinni, lukuunottamatta paria hedelmätiskiä.
Itse linnan pihalla sen sijaan oli kaikkea pientä tapahtumaa. Jokin paikallinen nojapyöräkerhokin oli kokoontunut sinne. Alla oleva kuva on omistettu Lukille.
Itse linnan pihalla sen sijaan oli kaikkea pientä tapahtumaa. Jokin paikallinen nojapyöräkerhokin oli kokoontunut sinne. Alla oleva kuva on omistettu Lukille.



Seuraavana päivänä selkäkipu oli jo hellittänyt mutta kipupiste oli siirtynyt nyt alavatsan paikkeille. Otimme metron ensin Umedan asemalle, josta siirryimme JR:n operoimalle paikallisjunareitille, joka vei meidät Kiotoon. Juna sukelsi parin viimeisen aseman ajaksi maan alle. Nousimme maan tasalle Takashimayan tavaratalosta ja ensivaikutelma Kiotosta oli jokseenkin kostea, kuten kuvasta näkyy. Pohdimme tilannetta eräässä kahvilassa ja lähdimme kävellen läheistä temppeli- ja palatsialuetta kohti.


Pienen kävelymatkan jälkeen pääsimme jollekin temppelialueelle, Kioton itäreunalle. Nyt kun katson kartasta, niin olimme kohtalaisen kaukana sieltä mistä meidän piti olla. Tarkoitus oli mennä Kiomizu-deran temppelille, jota Lonely Planetin matkaopas suositteli.




Kun vihdoin koko ryhmä oli taas kasassa, lähdimme kävelemään Kioton keskustaan päin. Etsiessämme jotain syötävää, näimme erään rakennuksen seinässä kiinalaisen buffet-ravintolan mainoksen.
Ravintolan tarjonnasta poiminta alhaalla:



Puisto on aurinkoisina päivinä varmaan upea piknik-paikka. Sadeilmalla puiston vaikutus oli lähinnä rauhoittava, sateen kastellessa kaiken vehreäksi ja tuoreeksi. Itse palatsiin järjestettiin opastettuja kiertokäyntejä, mutta emme jaksaneet sellaiselle lähteä.
Kohta puiston ulkopuolella olikin taas vastassa autenttista Japanilaista katukuvaa:

Yritimme vielä loppuiltapäivästä löytää jotain Samurai-paikkaa, mutta kyllästyimme harhailemaan tihkusateessa ja otimme paikallisjunan takaisin Osakaan.

Maanantai oli mennyt harhaillessa Kioton itäreunalla, joten tänään otimme suunnaksi Kioton länsipuolen, jolla sijaitsee varmaan Kioton kuuluisin nähtävyys, kultainen paviljonki.
Heti Takashimayan tavaratalon edestä lähtee bussi numero 12, joka vie suoraan kultaisen paviljongin portin edustalle. Bussimatka kesti aika kauan, mutta saimme sentään viiden hengen porukkamme kanssa alennuksen bussimatkasta.
Paviljonki itsessään oli oikea turistikohde sanan varsinaisessa merkityksessä. Ihmisiä pyöri joka välissä ja ihmismassan yli ei oikein saanut kuviakaan otettua.


Paviljongin ympärillä vedessä uiskenteli kaloja, ja yksi oli selkeästi ominut jonkinlaisen marimekko-kuosin.
Siinä missä eurooppalaiset ruokkivat puluja, varsinkin Japanissa on tapana ruokkia kaloja. Meille ei vain sattunut pullanmuruja taskuun.

Seuraava kuva on Ryoan-jin temppeliltä. Temppeli on kuuluisa kivipuutarhasta, jossa on viisitoista kiveä. Tarina kertoo, että kaikki viisitoista kiveä voi nähdä vain valaistumisen kautta. Muuten näkökentässä on vain 14 kiveä, tai vähemmän. Aikamme siinä istuskelimme ja tuijotimme kiviä eikä kukaan ilmeisesti valaistunut. Temppeli oli noin puolen tunnin kävelymatkan päässä kultaiselta paviljongilta.
Alla olevassa kuvasta ei kannata 15 kiveä etsiä, sillä kuvassa on vain yksi nurkka koko asetelmasta.

Seuraavaksi kävelimme lähimmälle raidelinja pysäkille, joka oli Keifuku-linjan pysäkki. Linja kulkee todella idyllisen kaupunkimaiseman keskellä, ja sen yksi päätepysäkki on Arashiyama, joka sekin oli jotenkin todella Japanilainen.
Kuvassa alla Keifuku-linjan pysäkki, jolla linja haarautuu kahteen osaan.





Saimme todella hyvää kohtelua, talon tarjoamia sivuruokia ja vielä jopa perunakappaa muistuttavat astiat, jotka on tarkoitettu Saken juontiin.
Vielä ennen paluutamme Osakaan kävimme Gionin kaupunginosassa, joka on tunnettu Geishoistaan. Emme kyllä löytäneet muuta kuin hienoja lyhtyjä lyhyen kävelykierroksen aikana.

Paluumatka Koreaan oli jokseenkin pitkästyttävä. Sama 19 tunnin lauttamatka pienellä lautalla, jonka jälkeen pari tuntia piti istua KTX:n kyydissä.
Pääsimme Souliin, menimme Hoegi stationille jossa jäin selvittämään kahvilan internet-koneelle missä oli Samsungin Medical Center. Tuntui, että kivut olivat tulleet jäädäkseen ja nyt alkoi olla jo vähitellen aika mennä lääkäriin. Pahaksi onneksi täällä oli juuri alkamassa viikonloppu, jonka aikana on myös Etelä-Korean itsenäisyyspäivä.
Menin Lauran kanssa Samsung Medical Centeriin, jossa kansainvälisen terveydenhuollon yksikkö oli juuri sulkemassa eikä voinut tehdä minulle mitään, ja kehottivat menemään ensiavun kautta. Ajattelin, että mieluummin menen sitten Ajoun sairaalan ensiapuun. Oli jo myöhäinen ilta, joten menimme Hoegin aseman lähellä olevaan tuttuun motelliin yöksi.
Seuraavana aamuna menin Ajoun sairaalaan, mutta siitä enemmän seuraavassa postauksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti